У родинах Цимбалюка і Синютки – гендерна рівність

13:26 21 липня 2019 р.

Фото до новини

Перший етап парламентських виборів показав, що виборці не очікують від політичних сил того, чого вони не можуть зробити самі для себе.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 21 липня, під час відеомарафону «Львівщина обирає парламент», який відбувся у Львівському пресклубі, заявив експерт з виборчого права Федір Алєйніков.

- Ті сподівання, які були під час попередніх виборів, вони були надто великі. Очікування, які прикладали виборці до тих, кого вибирають, були занадто великими. Під час цих виборів вже бачу, що виборці не орієнтуються на те, що хтось з політичних сил зможе щось зробити для них таке, що вони самі собі не зможуть зробити, - каже експерт. 

Голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк зауважив, що на цю годину явка виборців невелика. 

- Є надія, що богослужіння в церквах відбулися, і громадяни прийдуть і проголосують, - каже він. 

Водночас він констатував, що вплив адмінресурсу під час цих виборів є невеликим. 

 - Але в кожному селі та селищі є влада, яка відстоює певних мажоритарника чи політичну силу. За нашою інформацією, значних порушень немає. Хоча є один випадок спроби винести бюлетень. А також є випадки, коли виборці намагаються проголосувати без документів. Також певні мажоритарники повідомляють, що не знаходять себе на інформаційних стендах. Голови дільничних комісій пояснюють, що не мають місця, де розвісити інформаційні матеріали. Це ставить їх у нерівні умови, - вважає Михайло Цимбалюк. 

Представник партії «Європейська солідарність» у Львівській області Олег Синютка зауважив, що попередні вибори на Львівщині були визначені як взірець проведення без порушень. 

- І спостерігачі «Опори», і міжнародні спостерігачі визнали, що не було порушень, які би могли навіть в дрібному вплинути на результат виборів. 

Мені би хотілося, щоби ці вибори стали на Львівщині взірцем демократичних виборів, - висловив надію він.

Олег Синютка також нагадав, що партія, яку він представляє зробила все, аби наступні вибори відбулися без засівання гречками, грошима чи іншими матеріальними активами. Хоча Михайло Цимбалюк висловив побоювання, що новообрана Рада може внести в закон про вибори деякі зміни, які не підуть на користь ані виборцям, ані країні. Тим більше, що новообраний Президент ще не підписав цього закону. 

Обидва опоненти згадали про майбутню коаліцію.

- Якщо новостворена коаліція прийме наші пропозиції, то ми будемо шукати всі шляхи, щоби єднати нашу державу, - голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина».

 Натомість представник партії «Європейська солідарність» у Львівській області поки що не може відповісти, чи буде його партія коаліціювати з іншими.

- Якщо більшість політиків будуть носіями «русского міра» та непрофесіоналами, то ми будемо до них в опозиції, - попередив він. 

Також представники обох партій зізналися, що в їхніх родинах є гендерна рівність. Кожен з подружжя сам визначає свої політичні смаки і голосує так, як вважає правильним.

- У нас так: як мама скаже, так по татовому і буде, - пожартував Михайло Цимбалюк.

- Ми вже проголосували і зараз, після виступу в Пресклубі, підемо разом пити смачну львівську каву, - говорить Олег Синютка. 

Довідка

Мета проекту “Інтерактивні відеодебати, відеодискусії і відеомарафон суб'єктів виборчого процесу з дотриманням гендерного паритету” - інформування мешканців і журналістів Львівщини та України про кандидатів у депутати Верховної Ради. Забезпечення комунікацій між виборцями, ЗМІ, експертами і кандидатами в народні депутати та їхніми командами для усвідомленого, якісного вибору нового парламенту. Підвищення рівня прозорості виборчого процесу та активізації і поліпшення діяльності ЗМІ. Паритетне представлення жінок-кандидаток для формування нового парламенту з дотриманням 30% квоти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів