Російська Федерація з горя запровадить імпортний тариф на українські товари

16:47 8 вересня 2013 р.

Україна за два роки свої технічні регламенти й стандарти приведе у відповідність із європейськими щодо більшої частини товарів.

У випадку підписання українською стороною угоди про Асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі, Росія буде вводити імпортні тарифи проти українських товарів.

"Ми розуміємо, що, приймаючи технічні регламенти Євросоюзу й не даючи ні копійки грошей на модернізацію й переозброєння українських підприємств, ці підприємства - виробники одягу, продовольства, устаткування - не зможуть працювати за європейськими технічними регламентами. Виходить, вони прийдуть до нас зі своєю продукцією, їм більше нікуди йти, український ринок для них закриється", - заявив академік РАН, радник президента РФ Сергій Глазьєв в ефірі радіо "Эхо Москвы".

За його словами, відповідно до угоди, Україна делегує Європейському союзу свої повноваження з прийняття технічних регламентів і знімає імпортні мита в торгівлі з Європейським союзом.

"Це означає, що українські товари почнуть витіснятися європейськими. Тому що зона вільної торгівлі, хоч і написано, що вона буде 10 років створюватися, але щодо 70% товарів обнуління імпортного мита настає вже з першого місяця після вступу цієї угоди в чинність", - підкреслює радник російського президента.

Також він додає, що Україна за 2 роки готується свої технічні регламенти й стандарти привести у відповідність із європейськими щодо більшої частини товарів, на що "будуть потрібні більші інвестиції, яких в Україні зараз немає".

За його словами, Росія в такому випадку буде змушена піти на контрзаходи.

"Якщо ми бачимо, що товари починають перетікати на наш ринок, у тому числі українські, що витісняються європейськими, то ми в цьому випадку будемо проти українських товарів запроваджувати імпортний тариф. Тобто в міру того, як Україна зменшуватиме до нуля імпортний тариф з Європою, ми вводимо імпортний тариф з Україною", - відзначив Глазьєв.

Раніше Сергій Глазьєв взазначав, що, підписавши угоду про асоціацію з Євросоюзом, Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером і фактично втратить статус суб'єкта міжнародного права.

Як повідомлялося, у серпні українська делегація на чолі із прем'єром Миколою Азаровим провела консультації у Москві.

Після них перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив журналістам, що російська сторона вважає безглуздим продовження подальших переговорів про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і в Митному союзі. 

Newsru.ua

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів