У Раві-Руській «свободівці» салютували січовим стрільцям пізно увечері (відео)

16:50 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: geroyam-slava.blogspot.com

Відтак голову їх міської організації викликали на допит у міліцію.


Відео: RavaUkraine

Леся Межва розповідає сьогодні, 14 листопада, в публікації «Свободівці» освітили місто смолоскипами і влаштували стрілянину на цвинтарі» в «Gazeta.ua»:

«Голову міської організації «Свободи» у Раві-Руській Миколу Зінька викликали на допит у міліцію. Як повідомляє кореспондент «Gazeta.ua» у нього з'ясовують, чому 1 листопада, під час відзначення 95-ї річниці Листопадового Чину, партійці стріляли на цвинтарі біля пам'ятника Січовим Стрільцям.

У цей день «Свобода» провела смолоскипний марш по місту та віче на міському цвинтарі. Про віче вони попередили мерію, про стрілянину не згадували.

Мер міста Ірина Верещук звернулася до правоохоронців з проханням перевірити законність таких дій. Одразу після допиту на сайті «Свободи» міського голову звинуватили у «самопіарі на забороні належно вшанувати загиблих воїнів».

«У всьому світі воїнів, які загинули в бою, вшановують сальвою – символічними пострілами в небо, – говорить депутат-«свободівець» Львівської обласної ради Володимир Тістик. – За останні роки в нашому районі відбулися десятки заходів, де лунала сальва, були також відтворення боїв. Такі акції допомагають нам відроджувати правдиву історію, виховувати молодь на достойних прикладах. Тому ми в жодному разі не будемо зважати на закиди людей, для яких жертва героїв не має значення. Самореклама міського голови Рави-Руської дійшла уже до того, що вона не дозволяє людям віддати належної шани загиблим воїнам».

Мерія проводила урочистості удень. Націоналісти організували своє дійство увечері, коли надворі було зовсім темно. 

«Першого листопада у місті поминають померлих, тому на міському кладовищі у цей день було багато людей», – пояснила Ірина Верещук.

«Крім того, Рава-Руська розташовується у прикордонній зоні, тому здійснювати постріли, без попередження, у нічний час у місцях скупчення людей є неприпустимо. Я дізналася про стрілянину від мешканців і відреагувала на заяву громадян. Натомість саме від «Свободи» інформація про це потрапила у ЗМІ. То хто ж у такому випадку піариться? Міський голова, який здійснює свої повноваження, чи представники політичної партії? Вони йшли і скандували «Свобода прийде – порядок наведе!», під партійними прапорами. То хіба такими гаслами вшановують загиблих воїнів?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів