У районі Донецька – щойнайменше 7-8 тисяч російських військових, – експерт (відео)

21:58 31 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: РИА Новости

Про це повідомив у неділю військовий експерт і головний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.


Відео: ТСН

Військовий експерт і головний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов повідомив сьогодні, 31 серпня:

«Наших бійців під Іловайськом в секторі «Б» вбивали частини 106-ї повітряно-десантної (Рязань) і 98-ї повітряно-десантної (Кострома) дивізій, 9-ї мотострілкової (Нижній Новгород), 18-ї мотострілкової (Чеченія) бригад. Частину наших полонених вивезли на територію Росії. 

Угрупування російських військ, яке займає позиції в районі Донецька, посилене частинами спецназу ГРУ (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Росії. – «ЩЛ») та артилерійськими частинами Північнокавказького військового округу. Його загальна чисельність у цьому районі становить не менш як 6 батальйонно-тактичних груп, і не менш як 7-8 тисяч осіб. 

«Угрупування російських військ посилене частинами спецназ ГРУ і артилерійськими частинами Північнокавказького військового округу. Російське угрупування займає позиції в районі Донецька, Старобешевого, Кутейникового, Нового Світу.

Загальна чисельність угрупування в цьому районі становить не менш як 6 батальйонно-тактичних груп плюс частини посилення – щойнайменше 7-8 тисяч осіб. Противник підтягує тили і постачання. На відміну від українських військ, російська армія організовує свої бази прямо в українських населених пунктах, готує їх для кругової оборони, вогневі позиції будують серед житлових будинків.

Українські війська намагаються стабілізувати лінію фронту і зупинити російське вторгнення. Ніхто не здається – Збройні сили, Нацгвардія, батальйони МВС продовжують захищати Україну».

Юрій Бутусов повідомив це сьогодні, 31 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість кореспондент телеканалу «Інтер» Роман Бочкала розповів у неділю з місця подій:

«З Іловайська українських добровольців вибивала десантно-штурмова бригада з Ульяновська. Вона ж, у порушення досягнутих домовленостей про вихід з оточення, накривала наших воїнів двома дивізіонами гаубиць.

Розвідувальний взвод цієї бригади був узятий в полон українськими військовими. «В документах зазначена військова частина №736122, – розповів командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза.

І додав: «Цю війну фінансує Росія. При цьому, Путін робить зі себе вухатого ідіота й каже, що я – не я, і хата не моя. Реально останні 4-5 днів ми воювали з россіянами».

Роман Бочкала передає це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів