У Придністров’я перекидують з Росії спецпризначенців. Одеса – наступна після Криму?», – експерти

20:46 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua

Аналітики попереджають: у разі прийняття Путіним рішення про «захист прав та інтересів співвітчизників» на території України найбільш імовірним буде розвиток головних дій на одеському напрямку.

Секція «Дельта» групи «Інформаційний Опір» розповідає про це сьогодні, 3 квітня, в публікації «Російська спецоперація «Омега». Одеса наступна?»:

«На сьогоднішній день продовжує залишатися актуальним питання щодо можливої дестабілізації Росією ситуації в Україні з подальшим введенням своїх окупаційних військ в південно-східні області. Зараз основна увага прикута до східних кордонів України і до Криму. Це й не дивно-адже у великих східних містах України мають місце перманентні сепаратистські акції протесту, організовані російськими провокаторами, завчасно засланими в глибокий тил свого «друга».

Декілька днів тому в Мережу виклали розмову головного ідеолога сучасного російського неофашизму Дугіна з дружиною так званого лідера «Народне ополчення Донбасу» Павла Губарева, Катериною. Дугін, зокрема, закликає населення Східної України «не підкорятися владі, вважати легітимним лише Януковича (від якого навіть «регіонали» відхрестилися ), захоплювати будівлі держорганів влади, створювати збройні загони і демонтувати кордони з Росією».

Тут необхідно задатися питанням про те, навіщо було поширювати настільки провокаційну розмову.  Також за останні кілька тижнів російське експертне співтовариство приділяло значну увагу саме східним регіонам України, вказуючи на їх важливість для Росії і необхідність створення там потужного суспільно-політичного руху, який відстоював би ідею зближення з кремлівським режимом.

Окрім цього, російські політики активізували свою діяльність на придністровському напрямі. Зокрема, українська влада звинувачується в «організації блокади» Придністров’я, де проживають російські громадяни (що вони взагалі там роблять?). 

Таким чином готується необхідний привід. Тут слід нагадати, що за останній час в ПМР з РФ було перекинуто близько 700 російських спецназівців на посилення розташованої там Оперативної групи російських військ.

Є інформація про повернення в ПМР з РФ громадян цієї невизнаної республіки, що мають досвід військової служби. Зараз в Придністров’ї місцеві війська приведені в стан підвищеної бойової готовності і проводять навчання з бойовими стрільбами.

Боєприпасів і зброї в ПМР предостатньо. Як відомо, поблизу н.п. Колбасна знаходяться військові склади, що залишилися там ще з часів СРСР.

Окрім того, на сьогоднішній день російська влада, експерти та ЗМІ активно демонструють перехід конфлікту між РФ і Україною в політичну фазу-активно мусується питання про федералізацію країни. Посміємо припустити, що в разі «повного виходу в космос» Путіна та прийняття ним рішення про «захист прав та інтересів співвітчизників» на території України найбільш імовірним буде розвиток головних дій на одеському напрямку.

У зв’язку з цим, вище викладені факти можна розцінювати як оперативне маскування майбутнього удару в рамках операції «Омега». Чим так цінно одеський напрямок для Росії?

1. Основна увага зараз відвернута на східні кордони, тему про федералізацію і про байки Медведєва про воду та електроенергію для Криму. Реалізація одеського напрямку на перших порах дасть окупантам виграш у часі, так як основні сили ЗС України зосереджені на східному і кримському напрямках. Швидко перекинути війська зі східних кордонів України попросту не встигне і не зможе через наявність там російських сил.

2. Одеський напрямок набагато ближче до Криму, що дозволить за короткий проміжок часу з’єднати півострів з материком,-на відміну від східного напрямку.

3. Перекидання десанту з ЧФ і диверсантів з ПМР на одеський напрямок дозволить скувати українські частини (з півночі і півдня), зосереджені поблизу адміністративних кордонів з Кримом, що ще більше розширить можливості «зелених чоловічків» для подальших дій. Примітно, що кошти звуковіщающої пропаганди, розміщені російськими окупантами поблизу Перекопу, так і не відвели. Не варто забувати і про засланих козачків, які чекають в Одесі часу «Ч».

4. В Одесі вже дуже довгий час працюють путінські політичні сили (партія «Родіна» , об’єднання «Боротьба»,-правда з «гоблінівським» рейтингом підтримки-трохи перевищуючи рівень соціологічної похибки), які в потрібний момент можуть стати рушійною силою «народного опору», як це було з Аксьоновим у Криму.

5. Після Одеси російські війська будуть розвивати успіх на миколаївському і херсонському напрямках, що дозволить об’єднати Крим з життєво необхідною йому інфраструктурою.

6. Одночасно російськими військами буде встановлений контроль над ПМР і Гагаузією-за тим же «кримським сценарієм».

7. Успішність розвитку подій для російської сторони дозволить досягти перемоги і на східному напрямку.

Питання лише в тому, чи готовий буде Путін надалі обмежитися спілкуванням з Зімбабве, Нікарагуа і Суданом. Доля Венесуели і Сирії в разі реалізації операції «Омега» буде вже вирішена наперед. За ними піде Іран.

Чи готовий Путін постати перед Міжнародним трибуналом? Чи готовий він до повної відмови Європи від російської нафти і газу?

Подумав він, за якою ціною Китай купуватиме у нього нікому не потрібні нафту і газ? І чи готовий він в недалекому майбутньому віддати Китаю Східну Сибір?

Чи готовий він до російського бунту? Адже після розширення, яке проводиться під такою гнилою ідеєю, як «Велика Росія», неминуче настає стиск. Дуже хворобливе стиснення для простих людей і для ленінградської Сім’ї».

Як повідомляв «Щоденний Львів», за 23 кілометри від Одеси нишпорить російський розвідувальний корабель, за даними Ради безпеки та оборони, Росія готує заворушення в Одеській області, про це попередив також депутат Одеської облради Олексій Гончаренко, СБУ знешкодила в Одесі диверсійну групу, в Одесі був скоєний напад на склад зі зброєю, майже щодня в Україні затримують провокаторів «Руской вєсни», до України намагаються проникнути російські диверсійні групи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів