У полон до терористів потрапили двоє військовослужбовців зі Львова (відео)

14:36 25 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Народний депутат Олег Панькевич звернувся до голови СБУ та генерального прокурора з клопотанням про їх звільнення.


Відео: «Бабай Новороссия Антимайдан #СкПро»

Cайт міста Львова «032.ua» розповідає сьогодні, 25 липня, в повідомленні «Двоє львівських військових, яких розшукують лише рідні, досі у полоні (відео)»:

«Тарас  Матвісів потрапив до полону ще 9 липня. Рідні впізнали його на відео, яке виклали в мережі проросійські бойовики. Разом із Тарасом у полоні опинився також Валерій Виноградов.

Народний депутат Олег Панькевич звернувся до голови СБУ та генерального прокурора з клопотанням про звільнення з полону військовослужбовців Тарас Матвісіва та Валерія Виноградова. Про це йдеться в його депутатському запиті, виголошеному 25 липня на засіданні сесії Верховної Ради України. Як зазначає Олег Панькевич, на відео під назвою «Пленные украинской армии: «С нами в плену обращаются лучше, чем в армии» серед полонених впізнали Тараса Матвісіва та Валерія Виноградова.

Тарас Матвісів (Львівський прикордонний загін, в/ч 2144) був скерований в розпорядження Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ для подальшого проходження служби, але до місця призначення не прибув, а Валерій Виноградов був скерований з військового шпиталю до військової частини, звідки мав повернутися назад на лікування. Проти останнього військового порушили кримінальну справу за дезертирство.

«Обставини зникнення військовослужбовців та виявлення їх в полоні бойовиків, окрім версії про дезертирство чи перехід на бік ворога, може свідчити про їх викрадення, зокрема і з територій,  які не входять в зону АТО. У разі підтвердження інформації родичів згаданих військовослужбовців про їх викрадення в місцях, далеких від охоплених АТО територій, вважаю, що Служба безпеки України та усі інші правоохоронні і контррозвідувальні органи повинні вжити усіх можливих заходів для виявлення  розгорнутої  мережі антиукраїнських сил  та працівників закордонних спецслужб на всій території України, в тому числі і в її західному регіоні», – зазначає Олег Панькевич».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів