У Мінську підписали попередній протокол до угоди щодо припинення вогню на Донбасі, – Президент (відео)

16:44 5 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки Президента України в інтернет-мережі «Twitter»

Петро Порошенко заявив у п'ятницю, що учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації в Україні підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню, який має набути чинності сьогодні, 5 вересня, о 17:00.


Відео: ТСН

Президент України Петро Порошенко повідомив сьогодні, 5 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Twitter»: «В Мінську підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню. Цей протокол має набути чинності в п'ятницю. Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе для того, щоб припинити кровопролиття та покласти край стражданням людей».

Про це йдеться в сьогоднішньому повідомленні в офіційному «Twitter» Президента України. Натомість «ВВС Україна» інформує в п’ятницю: 

«Як заявив в рамках саміту НАТО президент України Петро Порошенко, у Мінську підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню. Воно має набути чинності о 17:00 у п'ятницю.

«Ми сподіваємося, що з 17:00 за Мінськом ми оголосимо припинення вогню», – заявив пан Порошенко. Пан Порошенко зробив свою заяву у Ньюпорті перед двосторонньою зустріччю з прем'єр-міністром Норвегії.

Документ підписали на зустрічі тристоронньої контактної групи. ОБСЄ в Мінську представляє Хайді Тальявіні, Україну – екс-президент Леонід Кучма, Росію – російський посол в Україні Михайло Зурабов. Від сепаратистів приїхав самопроголошений «прем'єр-міністр» так званої «ДНР» Олександр Захарченко».

Про це повідомляє сьогодні, 5 вересня, «ВВС Україна». Як інформував «Щоденний Львів», тижневик «Ділова столиця» повідомив у п’ятницю, що на засіданні тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації в Україні в Мінську де-факто домовилися про створення «Придністров’я-2» на території, яку зараз контролює «ДНР» і «ЛНР», й головні торги ведуться за його межі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів