У Львові знову протестували невдоволені Садовим

22:10 24 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

24 червня у Львові зібралися перед входом до Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, де розпочався перший день VI міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest 2016», майже 100 активістів

24 червня о 18 годині активісти почали збиратися перед центральним входом до Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького й розгортати плакати з написами: «Садовий – брехун», «Взяв і зробив найбільший смітник у Європі», «Бувший мер не ховайся». Участь у мітингу взяли звичайні активісти, а також представники громадських організацій «Розвиток громади», «Патріот», «Спілка АТО».

Такі мітинги вони проводять у Львові не вперше. Раніше люди організовували «німий» мітинг перед міською радою Львова. Співзасновник клубу «Легіон» Роман Цигилик запевнив: «Організовуватимемо схожі заходи доти, доки влада не почує їх і не почне вирішувати проблеми міста. Люди думають, що проблеми, які є в суспільстві, їх не стосуються. Вони розважаються, забувають про нагальне. Ми хочемо нагадати людям про важливі речі. Тому й стоїмо тут із плакатами, на яких написано про наші проблеми різним мовами: є англійською, польською, німецькою. Хочемо, щоб відвідувачі фестивалю розуміли, чому ми тут».

Вийшладо мітингувальників зі своїм плакатом і Вероніка Хітченко, яка приїхала зі села Грибовичі й заявила, що терпіти бездіяльність львівської влади більше не може. Вона також заявила: «Хочемо, щоб наш мер працював. Ми незадоволені тим, що Львів став найбільшим смітником у Європі. Люди прийшли сюди із різними вимогами. Проте основна причина, яка нас тут зібрала, – трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі. Ми 10 років чекали що мер Львова Андрій Садовий виконає обіцянку 2006-го року – закрити сміттєзвалище в Грибовичах. Тепер стало пізно. Хочемо, щоб був зроблений сміттєпереробний завод».

Незважаючи на мітинг, поціновувачі джазу могли без будь-яких перешкод пройти до сцени джазового фестивалю. На місці для охорони порядки чергували міліцейські разом із поліцією. Про це повідомили сьогодні, 24 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів