У Львові запрацював Студентський штаб підтримки учасників АТО

11:36 17 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bukpravda.cv.ua

Як повідомили в прес-службі обласного військкомату, він розташований на вулиці Бой-Желенського, 14.

16 вересня у Львові відбулось відкриття Студентського штабу підтримки учасників АТО. Ініціатором створення виступили колегія та представники профкому Національного університету «Львівська політехніка».

Новостворений штаб працюватиме у кількох напрямках: інформаційному (збір та розповсюдження інформації про учасників АТО), юридичному, психологічному, фінансовому. Військові та члени їх сімей зможуть отримати фахову допомогу юристів – випускників та магістрантів університету.

У центрі охочі зможуть навчитись медичній справі, а також набратись навичок поводження зі зброєю та в екстремальних умовах. До слова, вже наступного вівторка у штабі відбудуться перші навчання з надання медичної допомоги потерпілому.

Іван Попович, один з організаторів, розповідає, що протягом місяця планується створити загальну базу даних про усіх учасників АТО на Сході – випускників та студентів, викладачів НУ «Львівська політехніка». Згодом допомагатимуть не лише тим, хто має стосунок до «Політехніки», а й іншим військовим, які захищають східні терени України. До роботи у центрі залучать близько 500 волонтерів.

Організатори штабу вважають, що для цілісної допомоги військовим потрібно, щоб кожна організація займалась підтримкою своїх працівників: «Кожна окрема організація – завод чи підприємство – повинна створити свій центр підтримки військових. Така допомога була б значно ефективнішою».

По допомогу до Студентського штабу підтримки учасників АТО бажаючі можуть звертатись на вул. Бой-Желенського, 14. Про це повідомляють у прес-службі Львівського обласного військового комісаріату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів