У Львові закликали писати політв’язням в Росії листи, щоб унеможливити катування

15:56 19 серпня 2016 р.

Фото до новини

Єдине, що може допомогти політв’язням, яких незаконно утримують в Російській Федерації, - це широкий розголос та міжнародний тиск.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це  сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції на тему: “Втеча політв’язня Юрія Ільченка з Криму та ситуація з правами людини у Криму”, яка відбулася у Львівському прес-клубі повідомив політв’язень Юрій Яценко.

Він наголосив, що в цих справах правового рішення суду не може бути, тому що рішення приймають у Кремлі.
- Росія звинувачує українських патріотичних громадян в диверсіях, карательстві, шпигунстві, щоби виправдати свою гібридну війну проти України, щоби показати своїм громадянам, що Україна є небезпечна та є агресором, щоби заповнити свій внутрішній інформаційний простір Україною як ворогом.

За його словами, кожен громадянин України може морально підтримати політв’язня, написавши йому листа.

- Це має ефект. Адміністрація СІЗО, в’язниць, колоній бачить особливу увагу до політв’язня. І тоді набагато важче застосовувати до нього катування та тиск. І з власного досвіду знаю, що коли ти знаєш, що за тебе борються, то це додає тобі сили, - каже Юрій Яценко.

Також він вважає, що потрібно домагатися матеріальної компенсації від Росії постраждалим українцям. Зараз у в’язницях Росії перебуває 50 українських чоловіків-політв’язнів. І тепер їхні родини мусять витрачатися на адвокатів, на посилки та передачі своїм рідним. Юрій Яценко нагадав, що Німеччина дотепер виплачує компенсацію особам, які постраждали від Холокосту.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів