У Львові вшанували полеглих за Україну (відео)

19:24 23 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Біля Меморіалу воїнам УГА відбулося поминальне віче.

«На Личаківському кладовищі вшанували пам'ять новітніх Героїв», – повідомили сьогодні, 23 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 23 серпня – у День Державного Прапора, на Личаківському кладовищі відбулося поминальне віче за новітніми Героями. На полі почесних поховань №76 священики різних конфесій відслужили екуменічну панахиду.

До спільної молитви приєднались голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, родичі Героїв та представники громадськості. Зокрема, Олег Синютка зазначив: «Зараз настав той час, коли ми згадали, що під синьо-жовтими кольорами перемагали київські князі, коронували галицьких королів, і врешті решт, йшли в бій за перемогу українські воїни. На жаль, так сталося, що наше знамено, наш прапор став одежею для багатьох бійців, які в останню путь пішли з бою, з фронту, але з вірою в перемогу. Вони вже з небес промовляють до нас, що ми повинні бути достойними та гордими за свій синьо-жовтий стяг. Тому я б дуже хотів, щоб сьогодні наш державний прапор був не лише символом миру добра і злагоди, але й перемоги».

Опісля до могил військових поклали квіти та запалили лампадки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів