У Львові відзначатимуть День Державного Прапора

09:45 23 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Біля Меморіалу воїнам Української Галицької Армії відбудеться поминальне віче.

«До Дня Державного Прапора і 25-ї річниці Незалежності України мешканців та гостей міста Львова запрошують долучитись до спільної молитви за Україну, відвідати тематичні культурно-мистецькі, науково-розважальні заходи у різних локаціях міста, а також вшанувати пам’ять Героїв України на Личаківському кладовищі», – повідомили в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, 23 серпня, у День Державного Прапора України, передбачена  низка офіційних заходів. Так, з нагоди вшанування світлої пам`яті новітніх Героїв України, у День Прапора о 12.00, на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища, відбудеться підняття Державного Прапора, екуменічна панахида та урочисте покладання квітів. Також цього дня біля Меморіалу воїнам Української Галицької Армії відбудеться поминальне віче.

Традиційно, у День Незалежності, церкви усіх патріархатів на проспекті Свободи урочисто помоляться Акафіст до Богородиці за мир і ласку для України. Опісля – передбачені привітальні слова і концерт «Дударика».

24 серпня діти бійців АТО візьмуть участь у марафоні до Дня Незалежності України – зо дітей долучаться до «Зіркової естафети». Також у День Незалежності учасників бойових дій і їх родини запрошують на святкування у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» (Чернеча Гора, 1).

Тут відбудеться  захід «Захиснику Незалежності – Слава», у межах якого відслужать Молебень за Україну, відбудуться різноманітні майстер-класи, святковий концерт і частування. Вхід для бійців – вільний.

Також до 28 серпня на Левандівці триває «Фестиваль-колаж Параджанова», у межах якого відбуваються кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії,  лекції та майстер-класи для дорослих і дітей. Вхід на усі заходи у межах фестивалю – вільний.

З 24 по 28 серпня на площах Ринок і Музейній відбудеться фестиваль «Етновир», у межах якого передбачені виступи колективів із Сербії, Польщі, Чехії, Індії та України; конкурс оркестрів; марш-паради учасників головними вулицями міста; традиційний ярмарок «Кухня народів світу» та «Етнофешен» – показ мод в етностилі від учасників фестивалю і відомих дизайнерів. Від ЛКП «Львівелектротранс» у День незалежності передбачений парад трамваїв, які з прапорцями проїдуть від Трамвайного депо №1 до площі Соборної. Опісля – відбудеться екскурсія «Шляхом першого електричного трамвая Львова» від площі Соборної до площі Двірцевої.

Загалом, на День Незалежності на цілоденній основі працюватимуть декілька локацій: парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, Шевченківський і Горіховий гаї. Окрім центральних частин Львова, акценти святкувань зроблені на Левандівку, парк Горіховий гай і Білогорщу.

Львівська міська рада вітає усіх з прийдешнім Днем Незалежності і запрошує усіх львів’ян і гостей міста до участі у святкових заходах».

Як інформував «ЩЛ», День Незалежності Львівщина розпочне молитвою за Україну, натомість військового параду у Львові не буде.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів