У Львові відкрили офіс Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби

18:19 29 вересня 2021 р.

Фото до новини

У середу, 29 вересня, у Львові запрацював Офіс Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби.

Про це інформує портал депутатів ЛМР, пише Dailylviv.com.

В урочистому відкритті взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Кортес Мартін, голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило, секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак та міжнародний громадський діяч Юрій Котик.

Наразі у Львові немає Почесного Консульства Королівства Іспанія, відтак офіс товариства стане першою установою, куди можна буде звернутися по допомогу чи консультацію щодо вирішення українсько-іспанських питань.

«Сподіваюся, товариство сприятиме поглибленню наших партнерських стосунків і стане першою сходинкою до відкриття іспанського Консульства в нашому місті. Символічно, що це відбувається у 30-ту річницю Незалежності України і напередодні 30-ї річниці встановлення дипломатичних стосунків між нашими державами», — зазначив Маркіян Лопачак.

До слова, з 28 вересня до 1 жовтня Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби проводить у Львові Дні іспанської культури. У межах святкувань заплановано низку культурно-мистецьких заходів, які дозволять не лише зміцнити дружні стосунки, а й поглибити економічну співпрацю між Україною та Іспанією. Один із таких заходів — виставка

«Шлях Сантьяго» — світлини паломницького маршруту в іспанське місто Сантьяго де Компостела до собору Святого Якова. Один із давніх європейських шляхів туди пролягав через українські міста, зокрема — через Львів.

Посол Ізраїлю в Україні не хоче змиритися з історичною роллю провідника ОУН Степана Бандери

Посол Франції вшанував у Раві-Руській пам’ять французьких в'язнів (відео)

Посол США ознайомилася на Львівщині з «Новим обличчям кордону»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів