У Львові відбулися сутички між активістами

10:00 7 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: cross-media.org.ua

Повідомлення на одній з офіційніх сторінок «Правого сектора» у соціальній мережі про причетність її активістів до сутичок було видалене.

У неділю ввечері у Львові сталися масові сутички між активістами «Правого сектору» та ліворадикального «Автономного опору». Пізніше на одній із офіційніх сторінок «Правого сектора» у соціальній мережі з'явилося повідомлення про причетність активістів «Правого сектора» до сутичок, однак потім воно було видалене.

Лідер місцевого «Правого сектору» Тарас Хамер розповів: «Близько сьомої вечора ми зібралися на віче біля пам'ятника Шептицькому. Нас було десь 400 людей, не лише представники «Правого сектора», а й «Азову», інші активісти. Ми провели мирне зібрання і розійшлись. Згодом були повідомлення про сутички. Моїх людей там не було, я нікого туди не відправляв».

За словами Тараса Хамера, один з активістів «Правого сектору» написав про сутички, які відбулися на вулиці Залізничній від імені сторінки «Правого сектору». Однак, на вимогу Тараса Хамера цей допис було видалено. Бо, мовляв, інформацію могли використати проти активістів. 

Тарас Хамер додав: «Наших людей там не було, я не знаю, хто спричинив ці сутички».

До участі у подіях може бути причетне також праворадикальне угрупування «С14». Принаймні, про це йдеться на офіційній сторінці організації у соцмережі.

Вони стверджують, що в результаті сутичок кілька людей отримали поранення.

У поліції підтвердили факт масових сутичок, у яких взяли участь близько 200 осіб з обох боків. На місце події прибуло 10 патрульних екіпажів поліції, яким вдалося навести порядок – агресивно налаштовані молодики з обох боків просто розбіглися. За даними поліції, поранених у ході сутичок нема.

Про це повідомили сьогодні, 7 листопада, в «Телевізійній служба новин» каналу «1+1». А у формації активістів і патріотів «С14» пояснили: «Фсбшні ліворадикали з Автономного опору так і не провели марш на честь Нестора Махна. Не дочекавшись ліваків на точці збору, група націоналістів прийшли до «логова» автономів на вулиці Залізничній, 20. Хотіли поговорити про «батька анархізму» та запитати про їх російські джерела фінансування. Замість діалогу «шавки» зустріли активістів киданням вибухових пакетів та пострілами з травматів. Відбулись локальні сутички. Є легкопоранені. Врятував «логово» ліваків приїзд декількох десятків патрулів поліції, які стали на захист будівлі».

Про це повідомили на сторінці формації активістів і патріотів «С14» в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів