У Львові студенти мітингують не лише на Євромайдані (відео)

16:33 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

У найбільшому місті Західної Україні зголошуються також на поїздку у Київ – постійно формуються групи й одразу рушають в дорогу, щоб приєднатись до всеукраїнської акції з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Як повідомляє сьогодні «Телеканал новин «24», 27 листопада п’ять тисяч львів'ян пройшлися маршем на підтримку євроінтеграції й проти рішення Уряду про відмову від угоди про асоціаціцію з ЄС. Вони скандували гасла «Слава Україні! Героям слава!», а в руках тримали державні стяги України та прапори Євросоюзу.

Своєю чергою, «Радіо Свобода» розповідає в середу в публікації «Львівські студенти прийшли до консульств європейських країн»:

«Сьогодні у Львові студенти, які страйкують за євроінтеграційний шлях України, прийшли до приміщень генеральних консульств Польщі і Чехії, а також почесних представництв країн Європейського союзу зі словами «Дякуємо за підтримку!». Як повідомляє кореспондент «Радіо Свобода», при представникові польського консульства молоді люди зачитали звернення, в якому подякували Польщі як адвокату України в ЄС.

«У час політичного свавілля, нехтування громадянськими правами і свободами, зросійщення історії й культури українського народу, в час намагання ввести цілу країну в економічну стагнацію, тотального порушення прав людини, ми, студентська спільнота, звертаємось з проханням про допомогу, яка нам потрібна», – мовиться у зверненні.

Студенти заявили, що вони не бачать майбутнього своєї країни з Росією, а хочуть вільно жити, вчитися, самореалізуватись і бути в Європі. «Молодь обирає європейське майбутнє» – скандували біля Генконсульства Польщі у Львові студенти.

Їхніх представників запросили у приміщення консульства, де вони передали своє звернення польською мовою. Свої звернення студенти переклали дев’ятьома мовами.

А тим часом студентський страйк триває й близько 10 тисяч молодих людей, за даними координаційного штабу, зібрались на львівському Майдані. Вони співають, скандують, виступають зі сцени. До них звертаються громадські діячі Львова.

Львів’яни зголошуються також на поїздку у Київ. Постійно формуються групи і одразу люди рушають в дорогу, щоб приєднатись до всеукраїнської акції з вимогою до президента підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом. 

За повідомленням координаційної ради Євромайдану у Львові, працівники ДАІ протягом ночі не зупинили жодного автобуса дорогою в Київ». 

Як повідомляв «ЩЛ», навіть малюки у Львові знають: «Митний союз – какашка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів