У Львові сьогодні стартує програма збору пожертв «Гривня для армії»

15:37 20 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dneprorudnoe.org

Як повідомили в середу в прес-службі міської ради, її започатковують Львівський Туристичний Альянс, спільно з Благодійною організацією «Фундація духовного відродження» Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомили сьогодні, 20 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, Львівський Туристичний Альянс спільно з Благодійною організацією «Фундація духовного відродження» Української Греко-Католицької Церкви започатковують збір пожертв на підтримку Української армії «Гривня для армії».

Із кожного чеку туристичних закладів здійснюватиметься збір в розмірі 1 гривні.  Зібрані кошти підуть на медичне забезпечення військових, психологічний та духовний поствоєнний супровід, реабілітацію, підтримку військових та їх родин.

Учасниками програми добровільного збору «Гривня для армії» можуть бути ресторани, готелі та інші заклади розміщення та харчування. У закладах-учасниках програми будуть розміщені інформаційні флаєри з повідомленням про суть програми та напрямки подальшого використання  коштів.

Президент Львівського Туристичного Альянсу Олег Засадний конкретизує:

«Це ініціатива туристичного бізнесу, ініціатива Львівського Туристичного Альянсу, ініціатива міста. Усіх зараз хвилює одне питання – як допомогти тим, хто сьогодні перебуває у зоні АТО, тим, хто поранений. Два роки тому ми розпочали акцію «Гривня для Львова».

Тоді до чеку у ресторанах додавалася одна гривня, яка використовувалася на промоцію Львова. Зараз ця сама техніка, але уже – «Гривня для армії». 

Ми звернулися, з одного боку, до ресторанів, які готові приєднатися до цього проекту. Вже маємо до 10 ресторанів, які готові уже сьогодні розпочинати цей проект.

З іншого боку, ми маємо Фундацію Духовного Відродження, яка дуже активно сьогодні допомагає тим людям, які лікуються у госпіталях, які їдуть у зону АТО. Фундація буде розподіляти кошти, а туристичний бізнес буде їх збирати і передавати для розподілу.

Вся ця співпраця відбувається у рамках договору між Фундацією і ресторанним закладом. Альянс є лише ініціатором, ми проводимо домовленості з містом, організовуємо співпрацю по договору.

Місто долучатиметься і до збору, і до ініціативи, куди розподіляти кошти. Місто сьогодні є таким центром, куди звертаються усі люди, які потребують допомоги.

Акція стартує сьогодні, бо у нас є вже перші угоди. Один ресторан може зібрати протягом місяця від 2000 до 10 000 гривень.

І якщо ми долучимо близько 100 ресторанів, то надамо Фундації можливість допомогти. Це не означає, що збільшується ціна на щось.

У чеку окремою стрічкою буде виведено бажання добровільної пожертви у розмірі 1 гривні. Якщо людина не хоче, вона може від цього відмовитися. 

Гривня – це невелика сума. Але якщо є ресторани, які мають 10 тис. відвідувачів у місяць, то це є велика сума. Важливо, що кожен може до цього долучитися».

Сврєю чергою, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко зазначив:

«Ситуація у місті змінилася кардинально. Хоча, можливо, це не завжди відчувається в центрі міста.

Туристичний бізнес сьогодні не зазнає суттєвих втрат, порівняно з іншими індустріями. Ініціатива «Гривня для Львова», яка зародилася у Туристичного Альянсу декілька років тому, була взята з досвіду Барселони, коли міська рада робила максимальний маркетинг за власні кошти.

Коли вдалося вивести на певне підвищення бізнес, то бізнес почав доєднуватися і займатися маркетингом міста. Львів іде тим самим шляхом.

Але сьогодні не маркетинг, не промоція, а безпека і життя є найважливішими. Тому 3 тижні тому на сесії було прийнято рішення скерувати кошти з програм, зокрема з туризму, з інших програм, на підтримку АТО.

Туристичний Альянс, туристичний бізнес вирішив також скеровувати гроші виключно на підтримку АТО.  Велика кількість людей перебуває у військовому госпіталі.

Щодень доставляють більше 100 поранених. Тому для міста це критично важливо долучатися до таких акцій».

Натомість керівник Фундації Духовного Відродження УГКЦ о. Тарас Милян розповів:

«У цій програмі задіяні всі сфери суспільства – від міської влади до підприємств. Церква в цей час зобов’язує не тільки молитися, але й діяти. За проханням міського голови Львова і радісним відгуком нашого Митрополита Ігоря і владики Венедикта, ми активно долучилися до програми «Люди для Майдану», яка була започаткована ще 25 лютого. 

Церква, спільно з містом і підприємцями, багато допомогла майданівцям, завдяки людям доброї волі. Тепер хочемо активно долучитися до цієї програми. 

Церква розділила своє служіння на дві частини. Одна частина займається повністю військовою амуніцією, відповідальним є о. Степан Сус у Храмі Святих Апостолів Петра і Павла.

Служіння благодійної організації «Фундація Духовного Відродження» - це соціальне і медичне забезпечення, поствоєнна реабілітація, проведення різних тренінгів. Впродовж трьох минулих тижнів 450 вояків пройшли тренінгове навчання про те, як самому врятувати себе від смерті. Окрім навчання, вони отримали медичну аптечку.

Є новий рахунок для «Гривні для армії», на який будуть поступати ці кошти. Рахунок буде легко адмініструвати.

Всі поступлення і витрати коштів ми будемо висвітлювати на сайті Фундації. З огляду безпеки і прав постраждалого, ми не завжди будемо висвітлювати ім’я того, кому ми надали допомогу».

Збір коштів відбувається винятково на основі добровільного бажання туриста чи іншої фізичної особи здійснити пожертву. Кошти, отримані таким чином, не оподатковуються.

Заклади які вже підключились до збору «Гривня для армії»:

мережа «Піца Челентано» (вул. Личаківська 4-6; вул. Коперника 9; проспект Свободи 24; вул. В. Великого 123; вул. Сихівська, 13);

ресторан «Тераса на Ринку» (літній майданчик);

ресторан «Атляс» (пл. Ринок, 45).

Нагадаємо, що Львівський Туристичний Альянс вже має досвід добровільного маркетингового збору «Гривня для Львова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів