У Львові розповіли, як профспілкам і аграріям боротися з фасадною демократією за майно і землю

17:00 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

Уряд вважає, що у XXI столітті роль профспілкових організацій є вичерпаною. У Конгресі українських громад «Заради майбутнього» з такою позицією не погоджуються.


Відео: Львівський пресклуб

Про це повідомив Олександр Вуйцік, виконавчий директор цієї всеукраїнської організації, яка об’єднує аграріїв, підприємців, профспілки та інтелектуальну еліту, повідомляє DailyLviv.

- Майно профспілок арештоване Печерським судом, обвинувачення опирається на закон про союзну власність. Наш політикум зареєстрував альтернативні профспілки. Але це є наступ на трудові права українців! Позиція уряду, що нам у XXI столітті не потрібні профспілки як такі, є неконституційною, – сказав Олександр Вуйцік під час пресконференції у Львівському пресклубі.  

Він наголосив, що Україна за формою держави є республікою. А отже, важелі правління мають бути в руках народу, зокрема – і тих самих профспілок: так, як передбачено в тексті Конституції: 

- Наразі процес здійснення влади узурповано політичними партіями. Це –  фасадна демократія. У нас немає справжньої демократії, у нас є її імітація. І це - деградація цілої політичної системи. 

На думку Олександра Вуйціка, нині кожен свідомий громадянин має запитати себе: як я конкретно можу вплинути на цю ситуацію? Саме з цією метою Конгрес українських громад «Заради майбутнього» розпочав формування своїх осередків у кожному регіоні України, зокрема і на Львівщині. У цій організації, що буде поза політикою, за словами Вуйцика, мають на меті об’єднати активні громади, щоб доносити позицію суспільства до органів центральної влади та впливати на важливі для суспільства державні рішення. 

Земля має бути визнана основним національним багатством України і перебувати під захистом держави, нагадав Олександр Вуйцік.

- Під Конституційним судом протестували наші аграрії, які відстоюють захист української землі. Конституційний суд кілька днів тому почав розгляд справи проти так званого ринку землі, а фактично - проти примітивного її продажу. Ми непокоїмось, що це (продаж - ЩЛ) може закінчитися погано: приватизацією основного ресурсу у стилі 90-х років. А земля перебуває під особливою охороною держави, - сказав Олександр Вуйцік. 

Нагадаємо, Велика палата Конституційного суду України 2 листопада не винесла рішення за поданням щодо тлумачення норм Конституції про землю як основне національне багатство. Це спричинило протести аграріїв під стінами Конституційного суду у Києві.

У Львові презентували всеукраїнську громадську організацію, яка створить Палату експертів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів