У Львові розповіли, скільки платять членам виборчкомів

18:26 20 березня 2019 р.

Фото до новини

За роботу у виборчій комісії платять тільки трьом особам – голові комісії, його заступникові та секретареві. Але якщо ці особи відмовилися від свого грошового винагородження, то члени комісії мають право проголосувати, аби ці кошти виплачували іншим членам комісії.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 20 березня, під час засідання прес-центру «Вибори-2019» на тему: «Проблеми виборчих комісій на Львівщині: об’єктивні і суб’єктивні», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №115 Богдан Хапко.

- Член окружної чи виборчої комісії звільнений на цей час від основної роботи, то він отримує платню, еквівалентну середній заробітній платі за останні два місяці, яку він отримував за основним місцем праці. Якщо така особа є приватним підприємцем або ж безробітним, то йому нараховують платню, яка дорівнює розміру мінімальної заробітної плати, тобто 4173 гривні, - пояснив він.

Деякі комісії налічують від 20 осіб і більше. Цим членам комісії за роботу заплатять тільки за кілька останніх днів виборчої кампанії. 

- Вони отримають 268 гривень за один день. Члени дільничних виборчих комісій отримають платню за два дні. Члени окружних виборчих комісій – за три. Працювати доведеться до 20 годин в день, - попередив він. 

Також, за словами Богдана Хапка, він має намір преміювати тих голів, заступників та секретарів дільничних виборчих комісій, які виконуватимуть свою роботу добре й вчасно привезуть правильно оформлені протоколи. Звісно, якщо будуть на це кошти. 

Натомість депутат Львівської обласної ради від партії ВО «Батьківщина Львівщини» Ярослав Качмарик зізнався, що всім членам виборчих комісій, які підтримують кандидата від його партії, пообіцяно посади. Звісно, якщо Юлія Тимошенко переможе. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів