У Львові розпочалися «Дні Європи» (+відео)

18:00 27 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

У Палаці Потоцьких відбулися за участю голови представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського, керівництва Львівщини, дипломатичного корпусу, а також почесних гостей урочисті заходи.

«У п'ятницю, 27 травня, у Львові відзначили День Європи», – повідомили сьогодні, 27 травня, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Урочисті заходи відбулись у Палаці Потоцьких за участю голови представництва Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського, керівництва Львівщини, дипломатичного корпусу, а також почесних гостей. Зокрема, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив: «Географічне місцезнаходження України крок за кроком визначає політичне майбутнє нашої держави. В страшенних муках, а сьогодні і ціною покладених на фронтах життів ми прямуємо до європейського майбутнього. Двадцятип’ятилітня історія відновлення Української держави обов’язково приведе до процвітання нашого народу, до добра і злагоди у нашій державі. Українці – це європейці, Україна – це європейська держава. А Львівщина повинна стати локомотивом руху України у Європу».

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський також зазначив, що відзначання на Львівщині Дня Європи – це поштовх до того, щоб функціональні зв’язки між українськими та європейськими інститутами працювали щодня. Окрім того, в рамках святкувань у Палаці Потоцьких урочисто підняли прапори Європейського Союзу та України, а також виступили українські музичні виконавці та дитячі художні колективи.

Натомість у прес-службі Львівської міської ради розповіли в п’ятницю:

«Сьогодні у Львові розпочалися «Дні Європи». Заходи проходять на подвір’ї Палацу Потоцьких. Розпочалися вони з підняття прапорів під гімни України та Європейського Союзу за участю роти Почесної варти Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив.

«В першу чергу, хочу подякувати пану Томбінському за цю прекрасну ініціативу – в цьому році Дні Європи в Україні відбуваються власне у нашому прекрасному місті лева. Це прекрасний подарунок на 760 день народження.

Ми не святкуємо цей день одного дня, ми вирішили, що дуже багато заходів будуть мати присвячення до дня народження. Сьогодні також розпочались ще «Дні Америки» в нашому місті. Велика і цікава програма.

Приємно, що весь світ поважає, шанує, любить Львів. Для мене особисто Дні Європи, взагалі, Львів, Європа, Україна – ми завжди є і були європейцями. Ми завжди будемо ними географічно.

Але головне, щоб ми ментально відчували себе європейцями, щоб цінності були в нас всередині, щоб ця візантійська політика виходила з нас, щоб ми говорили, робили і думали однаково завжди. Бажаю усім нам поваги один до одного, бажаю великої любові і Божої ласки».

Опісля вітальних виступів розпочався концерт скрипаля віртуоза Олександра Божика. Також у програмі виступи – Петра Радейка та Оксани Мухи. Також запланований музичний колаж дітей (Львівська музична школа-інтернат ім. С. Крушельницької) та тематична акція з нагоди святкування Дня Європи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів