У Львові попрощалися з полеглим на війні молодшим сержантом Тарасом Стельмахом (відео)

16:28 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: memorybook.org.ua/index1.htm

Санітар 24-ї механізованої бригади врятував десятки бійців, натомість себе зберегти для своїх дружини й п'ятирічної донечки не зумів.


Відео: «Zaxid.net»

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла у Львові відслужили Літургію за упокій бійця 24-ї окремої механізованої бригади Тараса Стельмаха. 39-річний молодший сержант служив в зоні АТО санітарним інструктором, вирушив на пекельний схід у червні, а вже в серпні, виходячи із Зеленопілля, потрапив з побратимами під обстріл біля Савур-могили.

Тарас Стельмах тоді супроводжував поранених у санітарній машині. Добу бійці трималися під вогнем ворога. Та гранатомет таки влучив в авто. Тоді, розповів командир медичної роти 24-ї механізованої бригади Борис Андронатій, в нього загинуло двоє військових.

«Тараса з машини викинуло під час вибуху. Тіло розірвало на шматки. І, враховуючи те, що ми були під обстрілом, не мали можливості підібрати рештки Тарасового тіла, бо загинули би всі тоді. Ну, слава Богу, вдалося знайти останки – маємо з ким попрощатися», – зазначив він.

Тараса Стельмаха побратими називають професіоналом своєї справи та патріотом. Він врятував в час війни десятки бійців. Виконував завдання без жодних запитань. Але водночас у ньому поєднувалася твердість з життєрадісністю: чоловік ніколи не втрачав почуття гумору, завжди був тактовний.

«Проблемно було розпізнати тіло. От на сьогодні вдалося зробити відповідні аналізи і пересвідчитися, що рештки, які ми хоронимо, це – безпосередньо Тарас. Тому поховання на стільки затягнулося», – поділився начальник 4-го відділу військового комісаріату Василь Мазяр.

Героя поховали на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. У Тараса Стельмаха залишилася дружина та п'ятирічна донечка.

Про це повідомило сьогодні, 16 грудня, інтернет-видання «Zaxid.net».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів