У Львові попрощалися з полеглим під Донецьком бійцем «Правого сектора» Володимиром Статієм (відео)

19:30 28 липня 2014 р.

Боєць «Правого сектора» Володимир Статій на сході України

Боєць «Правого сектора» Володимир Статій на сході України
Фото: прес-служба «Правого сектору. Львів»

Володимир Статій підірвав гранатою чотирьох терористів, разом із ними загинув і сам.


Відео: Правий сектор

Прес-служба «Правого сектору. Львів» розповідає сьогодні, 28 липня, в публікації «В полон не здаватись»! Оточений терористами, боєць «Білий» загинув сам і забрав з собою на той світ чотирьох ворогів»:

«Сьогодні Львів прощався із бійцем «Правого сектора» Володимиром Статієм на прізьвисько «Білий». Провести героя в останню путь прийшли рідні, друзі, побратими-правосекторівці та прості мешканці мікрорайону Рясне-1 в якому мешкав загиблий.

Як виявилось, вояк загинув від вибуху гранати. Не бажаючи опинитись в полоні, він підірвав чотирьох терористів, які його оточили. Разом з ними, поклав життя і сам.

«Володя був справжнім героєм і гасло у нього було: «В полон не здаватись». Він часто не одягав бронежилет і носив із собою гранати. Казав, що в бронежилеті йому важко і душно і ще казав – якщо йти з життя, то забирати із собою всіх, хто по нас прийшов. Напад був неочікуваний, у період, коли ми відпочивали. Це сталося о 12 годині дня. «Білий» підірвав чотирьох терористів, разом із ними загинув і сам. В зоні АТО Володя перебував близько трьох місяців», – розповідає про героя Володимира Статія його бойовий побратим Сашко, позивний «Пуф».

Та додає – в житті «Білий» займався регбі, грав за місцеву команду «Сокіл». Того ж дня від рук терористів загинула ще двоє бійців із «Правого сектора», один і Миколаївщини, другий – із Херсону.

Сашко переконанй: допоки влада і армія не зрозуміють, що діяти потрібно жорстко, будемо хоронити ще не одного. «Там влада, міліція, «Беркут», всі працюють на ДНР. Чітких вказівок від наших генералів немає, хлопцям- армійцям, які тут з нами воюють, вже просто «планка їде». Вони не можуть там сидіти, хочеться щось робити, а наказу немає. У нас ситуація інша – ми їхнім начальникам не підпорядковуємось, ми – добровольчий батальйон» , – констатує боєць «Пуф».

Поховали Володимира Статія на місцевому цвинтарі у Рясне-2 із всіма військовими почестями. Правий сектор Львівщини висловлює вдячність Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного за допомогу в організації урочистої церемонії поховань».

Натомість Західна інформаційна корпорація розповідвєє у понеділок у повідомленні «У Львові поховали бійця АТО Володимира Статія»:

«Сьогодні, 28 липня, у мікрорайоні Рясне у Львові попрощалися із героєм, бійцем «Правого сектору», який загинув 25 липня у бою за визволення Донецька, Володимиром Статієм, відомим за прізвиськом «Білий». Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Провести в останню путь героя у церкві Петра і Павла прийшли сотні людей: його родичі, друзі, сусіди, солдати, з якими він був у зоні АТО. Багато з них несли квіти, синьо-жовті стяги та прапори «Правого сектору».

Люди сходились до церкви протягом усього богослужіння. Коли уже не було місця у храмі, вони ставали під церквою.

Під час похорону ніхто не міг стримати сліз, навіть священик. Він зазначив, що покійний Володимир двічі бував на Донбасі.

Коли він уперше приїхав із зони АТО, його сестра та друзі благали залишитись вдома, однак він відмовився. За словами отця, герой постійно повторював, що рідна земля потребує його допомоги.

«Він сказав, якщо не повернеться живим, щоб його похоронили біля батьків. Володимир був свідомим того, на що ішов. Він розумів, яка його чекає доля. Він ішов під дулом автомата не за великі гроші. Він ішов через своє сумління, любов до Батьківщини», – розповів священик.

Він зазначив, що такі люди як Володимир Статій викликають більшу довіру, ніж депутати, бо «ті люди не словами доводять, що люблять Батьківщину, не крилатими гаслами, а віддаючи своє життя за свій край, не шукаючи слави». «Оце є патріотизм, оце є правдива любов, жертвенна любов до свого народу», – підкреслив отець.

Після богослужіння жалобна процесія рушила на цвинтар неподалік церкви. Як і заповідав герой, його поховали біля рідних людей. Труну несли під звуки оркестру курсанти.

Зазначимо, Володимир Михайлович Статій 1974 р.н. був добровольцем в Антитерористичній операції на сході України в рядах «Правого сектору». У загиблого залишилася неповнолітня донька».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів