У Львові остерігаються приміських ОТГ

16:20 4 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: expertreform.com.ua

Заступник міського голови Львова вважає, що створення окремих «приміських ОТГ» впритул до обласних центрів може бути небезпечним для великих міст.


У Львівській міськраді повідомили в середу, 4 грудня, що Львівське регіональне відділення Асоціації міст України звернулось до ЛОР та голови ЛОДА щодо проєкту змін до перспективного плану формування територій громад Львівської області, де передбачено створення ряду «приміських» ОТГ на межі зі Львовом та Стриєм. У зверненні наголошується, що основними критеріями об’єднання повинні бути економічна перспектива та забезпечення належного рівня адміністративних, освітніх, медичних та інших послуг, що можливо лише за наявності достатньої кількості ресурсів.

Водночас, у зверненні наголошують, що саме міста є центрами економічної та соціальної активності у кожній області України, вони ж відповідно до методики формування спроможних територіальних громад першочергово визначаються адміністративними центрами ОТГ. Як прокоментував це звернення заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, Львів з повагою ставиться до навколишніх громад і їхніх рішень, втім, приймаючи ці рішення, варто добре проаналізувати можливі наслідки.

Любомир Зубач відзначив: «Цілком згодний зі заявою відділення Асоціації міст України. Створення окремих «приміських ОТГ» впритул до обласних центрів може бути небезпечним для великих міст. Особливо на тлі озвучених заяв окремих функціонерів Сокільницької сільської ради про блокування львівського аеропорту, перешкоджання роботі насосної станції, перекривання доріг».

Заступник міського голови також повідомив: «Львів з повагою ставиться до навколишніх громад і їхніх рішень. Це однозначно. Кожен захищає свої інтереси. І це правильно. Але ще правильніше чути іншу думку, думку опонентів. Наскільки доцільно і перспективно для сіл створення саме таких маленьких «приміських ОТГ» – це вже головний біль самих громад, який, утім, може стати в підсумку і головним болем в контексті всієї держави. Бо саме держава вважає, що перспективними є ті, які матимуть понад 10 тисяч мешканців. І право пріоритетності – саме за містами обласного значення».

Любомир Зубач також зауважив: «Сьогодні, звісно, я як заступник міського голови переймаюся долею Львова і львів’ян. Ми розуміємо, що в Сокільниках зареєстрованими і незареєстрованими живе багато львів’ян, і ми хочемо, щоби ці львів’яни були забезпечені якісними муніципальними послугами. Ми хвилюємося за людей передовсім. Але якщо їх влаштовує така перспектива, тоді так і буде. Зі свого боку, зробимо все, щоб убезпечити місто від таких небезпек в подальшом».

Як інформував «Щоденний Львів», 29 грудня 2019 року відбудуться перші вибори депутатів Нежухівської сільської ради і Нежухівського сільського голови Стрийського району.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів