У Львові об’єдналися в живий ланцюг волонтери (відео, оновлено)

10:40 24 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку вирішили показати, що у вояків, які зараз на Донбасі є надійна та невтомна підтримка.

У суботу, 23 травня, 300 львівських волонтерів об'єднались у «живий ланцюг». Так вони вирішили показати, що у вояків, які зараз на Донбасі, є надійна та невтомна підтримка.

На площі біля пам'ятника Шевченку волонтери взялися за руки і заспівали гімн України. Також хвилиною мовчання у День героїв ушанували тих волонтерів та бійців, які загинули на Донбасі, і загиблих на Майдані.

На акцію багато хто привели дітей. Вони розгорнули 10-метровий український прапор, на якому кожен волонтер поставив підпис.

Волонтерських автографів на ньому ще додасться. Їх збиратимуть наступні два місяці – стяг планують провезти всією Україною. А 24 серпня – на День Незалежності - його розгорнуть на київському Майдані.

Волонтер Ірина Яремко сказала: «Героєм може бути бабуся, яка всю зиму і все літо в'яже шкарпетки і молиться над тою шкарпеткою, молиться за того героя, який воює. І сьогодні ми хотіли показати, що волонтером може бути кожен, кожна небайдужа особа, що не можна забувати, що йдуть, на жаль, військові дії».

Про це повідомили сьогодні, 24 травня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Натомість «Телеканал новин «24» розповів:

«У суботу, 23 травня, коли Україна відзначає День Героїв, у Львові близько півтисячі людей вийшли на живий волонтерський ланцюг. Так небайдужі підтримали українських воїнів і довели, що українські солдати, які сьогодні борються за нашу країну на Донбасі – справжні Герої, які мають надійний тил. До речі, наймолодшому учасникові ланцюга — усього кілька місяців, а найстаршій волонтерці, яка також долучилася до флеш-мобу – 76 років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів