У Львові о 9:30 стартує Всеукраїнський антикорупційний форум

09:00 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, відсьогодні в Українському католицькому університеті близько 150 людей з усіх регіонів України впродовж трьох днів працюватимуть над розробкою практичних моделей для боротьби з корупцією.

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 27 листопада, в Українському католицькому університеті стартують Всеукраїнський антикорупційний форум і хакатон. У повідомленні також конкретизують:

«Учасники заходу – близько 150 людей з усіх регіонів України, які протягом трьох днів працюватимуть над розробкою практичних моделей для боротьби з корупцією. Організатори форуму мають на меті створити платформу для обговорення викликів у боротьбі з корупцією та розробити практичні моделі для подолання хабарництва на місцях.

Фахівці у різних галузях, громадські діячі, підприємці, державні службовці, учасники програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» розроблять практичні моделі для подолання хабарництва.

Серед доповідачів форуму та хакатону – автор книги «Чому Грузії вдалося» Лариса Буракова, заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, експерт з питань парламентського лобіювання Віталій Шабунін, екс-міністр економіки, голова Дорадчої ради LvBS Павло Шеремета, медіаексперт, засновник компанії pro.mova Євген Глібовицький, аналітик Transparency International Україна Сергій Гула, підприємець і громадський діяч Ярослав Рущишин, голова БФ «Пацієнти України (UCAB)» Дмитро Шерембей та інші. Директор Інституту лідерства та управління Наталія Бордун зазначає:

Відкриє антикорупційний форум сьогодні о 9:30 міський голова Львова Андрій Садовий та ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах.

«В основі дискусії антикорупційного форуму буде роль кожного громадянина у подоланні хабарництва. Як змінити «корупційну» культуру поведінки, чому зміни треба починати на низинному рівні, в які конкретні дії можна трансформувати патріотизм та високу готовність до змін? Ці та інші питання обговорюватимуть громадські діячі, державні службовці та представники бізнесу 27-29 листопада в стінах Українського католицького університету».

Учасники форуму і хакатону поділяться успішними прикладами подолання корупції і спільно з експертами розроблять практичні моделі боротьби з корупцією у п’яти сферах: освіта, медицина, адміністративні служби, митна і податкова служби, міліція та ДАІ. Результатами стануть напрацювання з конкретними інструкціями у вигляді інфографік, відеороликів, мобільних аплікацій про те, як подолати корупцію на місцях.

Після форуму організатори проведуть шість виїзних турів різними областями України для представлення та поширення цих напрацювань. один з доповідачів форуму, експерт із протидії корупції у сфері охорони здоров’я Дмитро Шерембей вважає:

«Форум як акумулятор знань і досвіду може стати своєрідним «вибухом» можливостей і благополуччя країни в майбутньому. Учасники форуму та хакатону понесуть здобуті знання і досвід у свої середовища, поширюватимуть їх. Власним прикладом вони зможуть впливати на людей, які приймають рішення, і змінювати схеми роботи у сфері охорони здоров’я, в державних закупівлях, енергетиці тощо. У підсумку, такі дії допоможуть розвивати нашу країну і рятувати людей. Адже, до прикладу, в охороні здоров’я кожен долар, який не дадуть вкрасти корупціонерам, може врятувати чиєсь життя».

Антикорупціний форум і хакатон відбудеться у рамках проекту «Школа відповідального громадянина». Організатори заходу – Львівська бізнес-школа (LvBS) й Інститут лідерства та управління УКУ. Проект реалізовують за підтримки Посольства США в Україні та «Карітас-Німеччина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів