У Львівській облраді формують загони самооборони (відео)

19:30 23 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Протестувальники, які захопили приміщення ЛОДА, не впускають до нього її чиновників та міліцію й планують формувати Народну Раду області.


Відео: ТСН.ua

«Львів'яни захопили обласну держадміністрацію мирно і закликали один одного не псувати майно і не бити вікна. Протестувальники примусили голову Олега Сала написати заяву на звільнення, однак чи буде ця написана під примусом заява дійсною –наразі не відомо. Сам голова адміністрації коментарів уникає.

Люди в адміністрації отаборилися, зараз до будівлі зносять дрова та бочки, щоб влаштувати вогонь для обігріву. Протестувальники вільно ходять коридорами, також на місці і чиновники, але не знають, чи буде куди їм повертатися завтра. Активісти запевнили, що будуть ночувати в будівлі і не пускатимуть представників міліції та співробітників до приміщення.

Про це повідомляє сьогодні, 23 січня, «ТСН.ua». Натомість «iPress.ua» інформує в четвер:

«На вході до будівлі обласних ради й держадміністрації стоїть варта. Біля будівлі мітингувальники поставили дві бочки та привезли дрова.

Тим часом у залі засідань протестувальники створюють загони Народної самооборони, до якої набирають хлопців віком від 18 років. Вони патрулюватимуть уночі центр міста».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні львів'яни захопили приміщення облдержадміністрації й змусили її голову написати заяву про звільнення, але він уже зрікся її, натомість головний міліціонер області пообіцяти узаконити у ній Народні дружини, а ввечері у четвер в облраді відбудеться нарада, на якій вирішуватимуть питання про створення виконавчих комітетів на місцях – замість структур, які представляють вертикаль президента.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів