У львівському Гарнізонному храмі Петра й Павла зібрали вже майже 2 млн. грн для військових (відео)

20:24 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comstepan.sus.7photos

Зокрема за ці кошти закупили 1100 бронежилетів.


Відео: «Zaxid.net»

Інтернет-видання «Zaxid.net» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «У храмі Петра і Павла у Львові назбирали 2 млн. грн на потреби армії»:

«Волонтери і громадські організації, церква й активісти-самітники у Львові збирають допомогу на фронт. У гарнізонному храмі Петра і Павла зібрали майже 2 млн. грн нашим бійцям у зоні АТО.

На ці кошти закупили амуніцію (берци, форму, спальники, інше військове спорядження) та потрібні медикаменти. Купили, серед іншого, і кросівки для побуту, оскільки в берцах військовим дуже жарко, розповіли в церкві.

Ще з часів Євромайдану в церкві залишилось чимало ліків. Тепер ними укомплектовують аптечки для бійців.

Завдяки пожертвуванням вірян купили 1100 бронежилетів, 2 тис. спальників, кевларові каски, рації, ноші та тепловізор. Окрім того, аби вирішити клопіт із транспортуванням допомоги, споряджають солдатів усім потрібним ще у Львові.

«Зараз ми стараємось працювати, забезпечувати речами захисту, формами, берцами, військовими футболками, особистими аптечками вже тут військових, які готуються від’їжджати у зону АТО. Нам простіше так, бо ми чітко знаємо, що це отримають військовослужбовці», – розповів настоятель гарнізонного храму Петра і Павла отець Степан Сус.

Один з активістів Андрій Стасевич збирає гроші на тепловізор для свого друга, який воює на сході у третьому батальйоні територіальної оборони «Львів». За його словами, зубними щітками і бронежилетами вояки сяк-так забезпечені, а от прилади нічного бачення їм конче потрібні.

Такий тепловізор коштує від 5 до 10 тис. доларів. Тож Андрій просить допомогти з коштами, оскільки сам він не може купити таку дорогу річ (номер його мобільного (093) 46-26-122).

«Обстріли проводяться о 2-3 ночі, і прилади нічного бачення допомагають, коли кидають димові, коли стріляють з кущів. Видно кущ, не видно хто за ним. І конче потрібні тепловізори, хоча би один на роту, по змінах», – пояснив гостру потребу Андрій Стасевич.

Як розповів волонтер Олександр, бійці у зоні АТО налаштовані тільки на перемогу: «Ми шоковані, які там люди, то люди, які хочуть перемоги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів