У львівського волонтера Андрія Романчака обпечені 50% тіла

09:04 26 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

За словами керівника спільноти «Варти-1» Ігоря Зінкевича, поранений на Луганщині волонтер Андрій Романчак – на дуже дорогих препаратах, грошей бракує, тому оголосили збір.

17 травня на ґрунтовій дорозі поблизу міста Попасна Луганської області підірвався на фугасі військовий автомобіль «УАЗ-Хантер». У машині були двоє нацгвардійців і троє волонтерів. Везли форму та продукти бійцям до села Троїцьке.

Серед загиблих – полковник Нацгвардії 44-річний Андрій Соколенко, водій 20-річний Іван Попіль, волонтери 45-річний Володимир Боднар і Геннадій Євдокименко. Вижив львівський волонтер 37-річний Андрій Романчак, якого називають Круком. У нього обпечені 50% тіла.

Активіст львівської спільноти «Варта-1» Павло Цимбала розповів: «Зі Львова виїхали два екіпажі. Везли продукти, форму, засоби гігієни. Одна група попрямувала в район міста Щастя, друга – ближче до передової. Коли вибухнула міна, Крука віднесло в бік вибуховою хвилею. Він дивом залишився живий. Володю Боднара розірвало на частини».

У Володимира Боднара залишилися троє дітей – 11-річна Соломія, 9-річний Богдан та 8-річний Назар. Був підприємцем, фінансував волонтерську організацію. Керівник «Варти-1» Ігор Зінкевич розповів:

«У Володі – бізнес за кордоном. Коли почалася війна, поставив все «на автомат» і зайнявся допомогою військовим. Усі його прибутки йшли в зону АТО .

Ми взяли за правило не збирати людських грошей. Уся допомога від «Варти» була з кишень її учасників.

За рік в мене не залишилося своїх фінансів. Володя ще й мені допомагав. Перед останньою поїздкою на Донбас зустрілися з ним у Гамаліївці (село в Пустомитівському районі на Львівщині. – Ред.). Було передчуття, що бачимося востаннє. Володя сказав, що трохи втомився. Планував повезти дітей на море.

Полковник Андрій Соколенко на Донбасі воював із перших днів антитерористичної операції. Поховали його 20 травня на Личаківському цвинтарі у Львові.

Марія Кузен з військової частини 3002 згадує: «Андрій служив у внутрішніх військах, перейшов у міліцейський батальйон. Тоді знову до нас повернувся. 

На схід поїхав четвертий раз. Його мама – львів'янка, батько – з Бердянська Запорізької області. Тато і брат – теж полковники. Нещодавно ¬отримав квартиру, почав робити ремонт – тільки живи.

Іван Попіль служив за контрактом. Поховали його в рідному селі Заріччя Самбірського району на Львівщині. у Воютицькій сільській раді, до якої належить Заріччя кажуть: «Це село уже втратило трьох земляків у зоні АТО». 

Іван закінчив Самбірський технікум економіки та інформатики. Заочно навчався на економічному факультеті в університеті Франка. Його дуже тягнуло до армії. У соцмережі написав: «В ангелів-охоронців були крила. Бог вирішив, що вони повинні охороняти землю. Тоді їх крила перетворилися у пагони». Іван пережив пекло в Дебальцевому. Повернувся додому, відремонтував побиту машину і знову поїхав на Донбас.

Волонтер Андрій Романчак лікується в Краматорську Донецької області. Ігор Зінкевич повідомив: «Він на дуже дорогих препаратах. Грошей бракує, тому оголосили збір»

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київкській «Газеті по-українськи».

Як інформував «ЩЛ», львів’ян закликають допомогти ліками волонтеру Андрію Романчаку, пораненому на Луганщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів