У Львівській обласній раді закликають заборонити «Фестиваль рівності»

11:50 15 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Фракція Народного Руху України в облраді вимагає від Андрія Садового й депутатів ЛМР не допустити проведення пішохідного ЛГБТ-квесту.

Фракція Народного Руху України у Львівській обласній раді адресувала сьогодні, 15 березня, «Щоденному Львову» заяву, в якій сказано:

«Народний Рух України обурений наміром проведення у Львові 19-20 березня «Фестивалю рівності», в межах якого заплановано пішохідний ЛГБТ-квест. Як йдеться у повідомленні, поширеному у ЗМІ, учасники квесту пройдуть місцями, які пов'язані з ідеями рівності та свободи. Усе це має відбуватися у Перший тиждень Великого Посту за юліанським календарем та в часі тривання Великого Посту за григоріанським календарем.

Підтримуючи європейський вибір нашої держави і, водночас, дотримуючись норм християнської моралі та сповідуючи традиційні для українського суспільства цінності, ми, рухівці, розцінюємо це як безпрецедентну провокацію проти львів’ян, більшість з яких належить до монотеїстичних конфесій – греко-католиків, римо-католиків, православних, протестантів та юдеїв. На наше переконання, проведення такого фестивалю буде актом гібридної війни Кремля проти України.

Цілком очевидно, що цей захід викличе шквал обурення у львівській громаді і з великою ймовірністю призведе до масових порушень громадського порядку, що буде використано зовнішніми, ворожими для України силами у своїй пропаганді. Зокрема, напередодні загальнонаціонального референдуму, який має пройти у Нідерландах, з питання про асоціацію України з ЄС, сутички у Львові будуть висвітлені антиукраїнською пропагандою як прояв  радикальної гомофобії і використані для того, що перешкодити подальшому зближенню України та ЄС.

Однак провокативний фестиваль у Львові – це лише один епізод у політиці руйнування традиційних цінностей українського суспільства. Ми також заявляємо свій протест проти політики уряду, який розробляє законодавство про легалізацію в Україні одностатевих партнерств.

Хоча Міністерство юстиції заявляє про те, що воно не планує запроваджувати так звані одностатеві шлюби, однак досвід країн Заходу, в яких подібні «шлюби» було легалізовано вказує на те що легалізація одностатевих партнерств – це  попередній крок до легалізації одностатевих «шлюбів». Така поведінка українського уряду не лише суперечить переконанням більшості громадян України, які сповідують християнство, юдаїзм та іслам, а й становить серйозну загрозу для національної безпеки України. 

Спроби легалізації одностатевих цивільних партнерств – це свідома чи не свідома провокація, яка поглибить поділи в  суспільстві, спричинить дискредитацію України у світі й має великі шанси стати джерелом силових протистоянь. Така безвідповідальна поведінка свідчить про те, що уряд прем’єра Арсенія Яценюка не розуміє реальних загроз для українського суверенітету, які він створює своїми безвідповідальними діями.

З огляду на це ми вимагаємо від міського голови Львова Андрія Садового та депутатського корпусу Львівської міської ради не допустити проведення так званого «Фестивалю рівності Львів 2016», а також звернутися до Кабінету міністрів України та Верховної Ради України з вимогою призупинити підготовку законодавства про легалізацію в Україні одностатевих партнерств та повністю відмовитись від цієї ідеї. У випадку невиконання цих наших вимог залишаємо за собою право на організацію акцій громадської непокори та наголошуємо, що відповідальність за можливі наслідки для національної  безпеки України ляже на владу міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів