У Луганську терористи зреклися «народної республіки», а в Донецьку – Росії (відео)

00:05 24 квітня 2014 р.

керівник «уряду» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін

керівник «уряду» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін
Фото: unian.ua

Відповідні заяви зробили в середу лідери угруповань, які захопили адмінбудівлі на Донбасі.


Відео: CXID.info

У Луганську сепаратисти заперечують оголошення про створення Луганської народної республіки. Відповідну заяву зробив представник сепаратистів, що захопили будівлю Луганського СБУ Володимир Громов, слова якого наводить сайт Луганська «0642.ua»:

«Я, Громов Володимир, уповноважений штабом армії Південного-Сходу зробити офіційну заяву. Учора, 22 квітня 2014 року, згідно із протоколом засідання сходу громад і громадських організацій Луганської області, що пройшли за адресою: м. Луганськ, вул. Радянська 79, питання, що стосуються територіальної цілісності України, не розглядалися й заяви про Луганську республіку не робилися».

Натомість керівник «уряду» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заявив у середу сьогодні під час круглого столу в рамках проекту «Схід+Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ та Телевізійною службою новин каналу «1+1», що сепаратисти Донеччини хочуть провести референдум, щоб поставити на ньому питання про державну самостійність так званої Донецької народної республіки. За словами Пушиліна, референдум відбудеться 11 травня, на ньому буде поставлено питання: «Чи підтримуєте ви державну самостійність Донецької народної республіки?».

Пушилін запевнив, що не хоче приєднання Донбасу до Росії, але водночас заявив, що протестувальники сходу тримають російські прапори, протестуючи таким чином проти того, що «Київ називає росіян окупантами, а це не так, оскільки ми – один братський народ».  Крім того, лідер донецьких сепаратистів вважає, що Майдан розділив Україну, а президентські вибори не потрібно проводити, оскільки жоден кандидат у президенти не влаштує одночасно всю Україну.

Як повідомляв «Щоденнний Львів», склав свої «повноваження» один із «народних мерів» на Донеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів