У Луганську прикордонники продовжують відбивати штурм терористів (відео)

18:30 2 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.com.ua

Про це повідомив у понеділок речник ДПСУ Олег Слободян.


Відео: Life-Maria Channel

src="http://www.youtube.com/embed/G_58E8zvyBI" width="854" height="510" frameborder="0" allowfullscreen="">

Штурм терористами прикордонного загону у Луганську триває, наразі зруйновано та пошкоджено кілька будівель та КПП. Про це повідомивсьогодні, 2 червня, інформагенції «УНН» речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«На жаль, деталі подій не відомі. Зв'язок із бійцями прикордонного загону відсутній. відомо, що штурм на дану хвилину триває. Вже зруйновано та пошкоджено КПП та кілька будівель на території загону. Проте прикордонникам поки що вдається стримувати наступ терористів», – сказав О.Слободян.

Натомість головний редактор інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов написав у понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Прикордонні війська досить оснащені що б відбивати озброєні напади бойовиків. У розпорядженні Литвина (голови Держприкордонслужби. – Ред.) декілька спецпідрозділів швидкого реагування.

Мобільний прикордонний загін (Київ), 3-4 мобільних прикордонних застави Східного, Північного, Західного, зведений загін Азовсько-Чорноморського та Південного напрямів.

Це кілька сотень бійців-контрактників з хорошим рівнем бойової підготовки, оснащених усіма видами піхотного озброєння, тепловізійними прицілами для нічного бою, сучасними засобами зв’язку.

Прикордонники мають свою вертолітну ескадрилью для перекидання цих частин. Прикордонслужба – це єдина силова структура, яка оснащена мобільними наземними комплексами оптико-електронної розвідки, що дає прикордонникам величезні тактичні переваги в ході нічного бою.

Мені, до речі, завжди було незрозуміло, чому ці комплекси не застосовуються під Слов’янськом. Це б дозволило організувати грамотну оборону стратегічних об’єктів – наприклад, тієї ж гори Карачун.

Очевидно, що відсутність координації та управління-головна проблема у проведенні АТО. Кожне силове відомство діє як феодальна князівська дружина, і організувати взаємодію між ними дуже проблематично. Сили необхідно концентрувати в певних точках зв’язності.

Здавати погранзаставу в Луганську не можна. Але й утримати її без активних атакуючих дій буде неможливо в даній тактичній ситуації.

Справа в тому, що територія прикордонного загону знаходиться поруч з житловими багатоповерховими будинками, з яких вся територія проглядається як на долоні. Тому єдиний варіант дій українських сил для боротьби з терористами – це зачистка двох найближчих багатоповерхівок і прочісування зеленки. У прилеглому до прикордонзагону мікрорайоні треба зайняти даху, з яких діють снайпери терористів, контролювати дороги по яких терористи підвозять резерви.

Всі можливості провести цю операцію у прикордонників є. Є можливості маневру резервами за рахунок вертольотів.

У координації з штабом АТО, прикордонникам треба блокувати позиції, з яких ведуться атаки терористів. Українські сили цілком можуть створити тут в короткі терміни перевагу в чисельності».

Як інформував «Щоденний Львів», спільнота «Інформаційний Спротив» повідомляє в понеділок, що в Луганську починається великомасштабна операція сил антитерористичної операції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів