У Луганську Нацгвардія здала зброю й стратегічні об’єкти, – ЗМІ

18:10 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

За це, як повідомляють у вівторок журналісти, терористи випустили її бійців з будівлі ОДА.

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 29 квітня, що майже 150 правоохоронців, яких терористи заблокували на задньому дворі Луганської ОДА після штурму будівлі, пішли звідти. Натовп створив для них коридор і кричав «Молодці!», але чутно було і нецензурну лексику, бо багато хто з терористів хотіли, аби міліціонери все ж віддали свою зброю.

За 10 хвилин до цього один з ватажків сепаратистів повідомив – міліціонерам поставили умову, за якої вони зможуть піти до своєї частини без здачі зброї. Ця умова – звільнення правоохоронцями усіх стратегічних будівель Луганська, зокрема, адміністративні будівель, аеропорту, телеканалу, де терористи висталять там свою охорону.

Зброю правоохоронці мають здати в кімнату, яку опечатають. Терористи кажуть, що й там виставлять свою охорону.

Натомість інформагенція УНН розповідає у вівторок, що бійці Нацгвардії не склали зброю, проте, за домовленістю з терористами, віддадуть її до збройової кімнати в/ч Внутрішніх військ і поїдуть до місць своїх дислокації. На охорону цієї кімнати стануть активісти і будуть пильнувати, щоб зброю не видавали. Також було досягнуто домовленості, що тих бійців Нацгвардії, котрі прибули до Луганська із інших областей, відправляться у місця своєї дислокації.

Своєю чергою, інтернет-видання «Луганськ-Коментарі» інформує у вівторок:

«Міліція залишила приміщення Луганської ОДА, домовившись з сепаратистами про здачу зброї до військової частини, де вона буде опечатана Для відходу правоохоронців було створено живий коридор. При цьому сепаратисти скандували міліціонерам: «Молодці!»

Перед цим командир луганської військової частини 3035 (внутрішні війська) полковник Сергій Осипов під час переговорів з сепаратистами на вимогу здати зброю заявив, що його підлеглі зброю не здадуть і запропонував свій варіант вирішення проблеми: він зі своїми підлеглими залишить територію ОДА, а загарбники будівлі супроводжуватимуть їх безпосередньо до військової частини. На репліку про те, що завтра вони вийдуть і направлять зброю на загарбників ОДА, Осипов зазначив, що якби правоохоронці збиралися стріляти, вони б це вже зробили.

«Зброю ми не здамо. Я своїх пацанів не кину. Я цих пацанів з Києва виводив поранених і обпечених» , - підкреслив Осипов. «Хочете стріляти першими – стріляйте в мене», – заявив сепаратистам один з правоохоронців.

Як повідомляв «Щоденний Львів», терористи взяли штурмом будівлю Луганської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів