У Луганській області – перестрілка на виборчій дільниці: голоси рятували від бойовиків (відео)

18:59 25 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У Луганській області вибори пройшли тільки у Сватово в 114 окрузі та в Беловодську в 115 окрузі. Проте навіть в цих округах не на всіх дільницях вдалося проголосувати.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час відеомоста-марафону «Україна вибирає Президента», який відбувається в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу, повідомив голова Громадянської мережі «ОПОРА» в Луганській області Олексій Кормілецький.

За його словами, на одній із дільниць буквально годину тому відбулася перестрілка, озброєні бандити намагалися викрасти бюлетені, члени комісії терміново евакуйовували людей і документи, щоби врятувати хоча б ті голоси, які вже встигли громадяни віддати за кандидатів у Президенти України.

- Одну урну таки викрали, - каже Олексій Кормілецький.

Він вважає, що це робиться для того, щоби налякати луганчан.

- В соцмережах закликають не приходити на вибори, бо це небезпечно для життя, повноцінної агітації передвиборчої не відбувалось. Але вибори таки відбулися. Хай і на двох округах з дванадцяти, але вони – відбулися, - вважає Олексій Кормілецький.

Луганчани дуже хотіли проголосувати, однак у них таку можливість просто забрали. Так вважає голова Луганської громадської організації «Ліга жінок-виборців» Дарія Левчук.

- Мешканці приходили на дільниці, а там їх зустрічали озброєні люди з розпорядженням так званого народного губернатора про те, що вбори скасовані, - каже Дарія Левчук.

Тому луганчани створили свій сайт для голосування, відкрили його о 8 ранку, як і всі дільниці. І до 12 години там встигло віртуально проголосувати 4 тисячі осіб. Після чого сайт почали активно "досити". Проте активісти сподіваються, що він протримається до 8 вечора і в Луганську зможуть побачити статистику активності своїх громадян.

Загалом у Луганську проаналізували ситуацію як тиху, стабільну, як у болоті. 

Водночас активісти Луганська вважають, що їхній регіон визнає новообраного Президента, хоча його і не обирали.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів