У екстремістів на Донеччині різко впав «бойовий дух», – експерт

23:02 15 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Повідомляючи про це за підсумками 15 квітня, керівник ЦВПЛ і координатор спільноти «Інформаційний опір» додає: «Проведено лише деякі попередні дії в рамках антитерористичної операції. Основна фаза операції проти екстремістів ще не починалася».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розпочав коментувати підсумки 15 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Прем'єр -міністр РФ Медведєв пророкує Україні громадянську війну. «В Україні знову пролилася кров. Країна в передчутті громадянської війни. Це дуже сумно», – прорік він до початку активних дій українських силовиків на Донбасі.

Насправді сумно, Медведєв, те, що ви – лицемір, причому – дуже недалекий. Було б побільше розуму – то дочекалися б початку антитерористичної операції, а потім уже плакали про початок «громадянської війни » в Україні. А так здали плани свого кремлівського боса з втоплення України в крові самих українців.

2. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав «абсурдними» заяви про присутність російських військ на сході України.

Ми пам'ятаємо, як лічені тижні тому Кремль з піною у рота заперечував наявність своїх військових у Криму. Потім там їх виявилося 22 тисячі.

Зараз ми, група «Інформаційне Опір», наполегливо рекомендуємо Кремлю перерахувати своїх військовослужбовців, наприклад, у складі 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. – Ред.) у Псковській області. Бо є у нас нехороша інформація, що не всі ці «солдатушки» сидять вдома в Росії. А ми за свою інформацію, на відміну від Пєскова, відповідаємо.

З хорошого:

1. Антитерористична операція (АТО). Весь день пройшов в очікуванні її початку.

Російські ЗМІ навіть почали істерити, як скажені. У стилі божевільної Кассандри: «Бачу Трою у вогні!». Мовляв, Слов'янськ уже зник під териконами трупів мирних жителів, розстріляних бандерівської армією.

Насправді весь день пройшов у підготовчих заходах до АТО. Активні дії були проведені досить обмежені – і з успіхом. Зокрема, був звільнений аеродром в Краматорську. А екстремістів, котрі намагалися атакувати аеродром у Слов'янську, просто відігнали від нього, як зграю псів.

Однак відсутність дій по всьому Донбасу не повинно вселяти песимізм. Йде зважена, грунтовна підготовка.

Варто розуміти, що керівництво операцією призначено лише лічені години тому. Дуже сподіваюся, що подальші позитивні результати по всьому регіону ми з вами дуже скоро побачимо.

2. За нашими, групи «Інформаційний Опір», даними, у містах Сєвєродонецьку та Лисичанську правоохоронці й шахтарі в тісній взаємодії дуже швидко згорнули всі прояви сепаратизму серед місцевих любителів Путіна.

Організовано спільне патрулювання міст. Контролюються в'їзди на випадок візиту «гастролерів».

Це – яскравий приклад: там, де немає «зелених чоловічків » з Росії, у екстремістів немає жодних шансів розгойдати ситуацію. Жменька міських дурників не може диктувати свою волю громаді.

Сила нинішніх терористичних акцій – в участі підготовлених професіоналів із російського спецназу. Без допомоги Кремля всі ці потуги кинути регіон в полум'я громадянської війни приречені на провал.

3. У Донецьку губернатор Тарута провів нараду. Відзвітував: міські голови та голови райдержадміністрацій регіону «засудили прояви сепаратизму й виступили за національну єдність та територіальну цілісність України».

Далі Тарута розповів про те, що «центральна влада почула регіони» й готова до децентралізації. Але це другорядне. Насправді головне – зберегти країну.

Тут все просто. Або ти українець під прапором України, і тоді ти – свій. Або – українець під прапором Росії, і тоді – отримай, фашист, гранату. На війні, як на війні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів