У Донецьку й Миколаєві сепаратисти закликають від'єднатися від України (відео)

14:12 1 березня 2014 р.

Мітинг сепаратистів у Миколаєві

Мітинг сепаратистів у Миколаєві
Фото: nikvesti.com

Про це повідомляють у суботу місцеві ЗМІ.


Відео: Дмитро Литвинов

Як інформують сьогодні, 1 березня, «Новости Донбасса», у Донецьку учасники мітингу на площі Леніна закликали від’єднати Донецьку область від України та увійти до складу Російської Федерації. З площі мітинг змістився до ДонОДА, де ставить намети.

Учасники мітинга обрали нового губернатора, ним став лідер «Народного ополчения Донбасса» Павло Губарев. Він зажадав від силовиків дати присягу на вірність «народної влади».

Разом з тим під Донецькою ОДА на мітингу виступають на підтримку губернатора регіону Андрія Шишацького. Проросійські активісти пішли штурмом на Донецьку ОДА, зняли прапор України з флагштока перед обладміністрацією та поставили російський триколор. Журналістів та «регіоналів» було взято в оточення всередині ДонОГА.

Натомість «НикВести» повідомляють у суботу, що в Миколаєві декілька тисяч людей вийшли на мітинг із закликом відділити місто від України та утворити нове федеральне об'єднання разом з Одессою та Херсоном. Організатори мітингу – проросійськи налаштовані лідери «Народного фронту Миколаєва» Костянтин Тістол і Антон Половенко, 

Мітингувальники скандують «Росія нам допоможе!», «Виступаємо за федералізацію!», «Одеса, Миколаїв, Херсон!». Біля площі Леніна чергує кілька автозаків, на постаменті пам»ятника Леніну мітингарі встановили прапор Російської Федерації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів