У батальйоні «СІЧ» повідомили про бої у Вуглегірську, а у «Світязі» – що наших військових там немає (відео)

16:40 1 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Макс Левін / «LB.ua»

Батальйон спеціального призначення «СІЧ» повідомив у неділю: «Наш побратим із позивним «Сонечко», який нині знаходиться під Дебальцевим, повідомив, що у Вуглегірську тривають вуличні бої між українськими військовими та російськими найманцями».


Відео: «014azir»

Батальйон спеціального призначення «СІЧ» повідомив сьогодні, 1 лютого, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Наш побратим із позивним «Сонечко», який нині знаходиться під Дебальцевим, повідомив, що у Вуглегірську тривають вуличні бої між українськими військовими та російськими найманцями. Після багаточисленних обстрілів, в основному зі сторони російських військ, від міста майже нічого не лишилося.

Наразі немає достовірної інформації про те, що окупанти захопили місто, або ж покинули його. Ворожа артилерія продовжує масово обстрілювати позиції наших військових, які утримують лінію фронту під Дебальцевим».

Батальйон «СІЧ» повідомив це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість інтернет-видання «7 Днів-Україна» передає сьогодні, 1 лютого:

«Вуглегірськ був зданий через неякісну взаємодію батальйонів під час штурму населеного пункту і не вчасно прибулого підкріплення. Генштабу кілька днів доповідалися відомості, які не зовсім відповідали дійсності.

Про це під час бесіди з відомим автогонщиком і волонтером Олексієм Мочановим розповіли командир спецроти «Світязь» Олександр Фацевич і боєць Михайло Мазаєв. Відповідне відео на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» виклав Олексій Мочанов.

У процесі розмови бійці розповіли, що на сьогоднішній день місто Вуглегірськ не контролюється силовиками. Межа контролю проходить по дорозі Вуглегірськ-Дебальцеве.

«Три дні тому інформація про те, що півміста належить нам, було завдяки 13-му територіальному батальйону і нам. Окремий територіальний батальйон перебував у напрямку міста Єнакієве і тримав там пост, який пізніше був зданий. А ми тримали інтернат та Будинок культури, але у нас не вистачало людей. Ми зайняли Будинок культури тому, що знали, що йде підмога, але підмога не дійшла. Тому сенсу тримати далі Будинок культури – не було, нас би просто задавили б», – розповів командир «Світязя».

Згідно з розповіддю командира, бійці батальйону «Світязь» тримали південну околицю міста до приходу «кондратьєвської колони з технікою та особовим складом». У процесі розмови Олександр Фацевич зазначив, що через неякісну взаємодію між батальйонами, бійці не зрозуміли, хто конкретно повинен був прийти на допомогу «Світязю». Чекаємо на другу частину розмови, яку вже анансував Олексій Мочанов».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «7 Днів-Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», батальйон «Азов» повідомив у неділю: «Підрозділи ЗСУ та Нацгвардії відійшли з Вуглегірська. Наразі місто фактично зайняте ворожими силами», натомість РНБОУ стверджував сьогодні, 1 лютого, що ворог контролює лише частину Вуглегірська, а головний редактор інтернет-проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко повідомив у неділю: «Вуглегірськ: підтверджено - станом на ранок 1.02.15 місто 50/50».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів