У Балаклаві цивільні стали живим щитом між нашими прикордонниками й російським спецназом (відео)

19:46 1 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Його вояки наполягають на звільненні української частини, не йдуть на контакт і не відрекомендовуються.


Відео: Алекс Петр

У Балаклаві прикордонники Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби продовжують у суботу вести переговори з військовослужбовцями Російської Федерації. Про це повідомляє сьогодні, 1 березня, прес-служба ДПСУ.

Одночасно, за інформацією прес-служби, вживаються усі заходи щодо недопущення силового захоплення загону та майна. Також повідомляється, що між контрольно-пропускним пунктом загону та росіянами живим щитом стали жителі Балаклави, ветерани та сім`ї прикордонників, які просять не допустити кровопролиття.  

Представники російської сторони, у свою чергу, наполягають  на звільненні військової частини, не йдуть на контакт та не відрекомендовуються. У прес-службі ДПСУ наголосили: «Обстановка  напружена. Державна прикордонна служба України вживає усі заходи з недопущення силового протистояння та закликає всіх небайдужих громадян не бути сторонніми спостерігачами та не допустити кровопролиття. Також українські прикордонники звертаються до російських військовослужбовців  про недопустимість порушення законів України». 

У прес-службі ДПСУ додали, що, за оперативною інформації з Севастопольської бухти до групи кораблів та катерів Морського загону, які по бойовій тривозі вийшли  в територіальні води України, слідують три ракетних катери Чорноморського флоту РФ та ракетний крейсер «Москва». Повідомляючи про це в суботу, «Тиждень.ua» нагадує, що 1 березня близько 13:00 озброєні люди у формі спецназу у  кількості близько 300 чоловік у повній бойовій екіпіровці здійснили спробу захоплення Севастопольського загону Морської охорони. Старший цієї групи заявив, що має наказ міністра оборони Росії зайняти українську морську частину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів