«Тітушок», які завітали до Львова, вивезуть під супроводом Автомайдану

16:59 5 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/eu.lviv

А їх ватажка Роберта Лисого посадила в свою машину міліція.

На сторінці «#Євромайдан Львів» у соціальній мережі «ВКонтакте» повідомляється в середу: «Активістами Львівського Євромайдану було локалізовано автобус з тітушками під керівництвом представника «Епіценту» Діаноборського Роберта Богдановича. Міліція затримала хуліганів, і вже хлопців відправляють по місцю прописки у Дрогобич, під супроводом активістів Автомайдану».

Натомість кореспондент «Gazeta.ua» інформує сьогодні, 5 лютого, що й учора ввечері до приміщення Львівської облдержадміністрації завітали «тітушки». Зайшовши в ОДА, яке перебуває під контролем активістів Майдану, невідомі спершу представились «бандерівцями», а потім «визволителями».

Їх було близько 30. Поряд з ними були проплачені спортсмени, які, нібито за 200 гривень, просто сиділи в ОДА.

Очолював угрупування їхній «старший», який представився Робертом Лисим, який мав до 40 років на вигляд. Він почав підходити до активістів і розпитувати як збираються пожертви в скриньках.

А вночі чоловік взагалі почав говорити, що оскільки на потреби Майдану збирають 10 тисяч гривень, то половину цієї суми можна передати молодикам, аби стояти «брат за брата».Також ватажок «тітушок» повідомив, що вчора ввечері їхнє угрупування розблоковувало львіський «Епціцентр», за що отримали товарів на 20 тисяч гривень. Крім того «тітушки» спілкувалися з активістами на тему: чи потрібні барикади біля ЛОДА чи можливо їх зняти.

А сьогодні о 14.00 до ОДА під'їхав автобус з 50-ма людьми з іншого міста. Провокатори мали намір потрапити в приміщення ОДА.

Зараз автобус заблокували п’ять міліцейських машин. На вимогу протестувальників, «тітушок» вивели з автобуса.

Попри заяви від останніх, що вони з народом, активісти називали їх «брехунами». Згодом Роберта Лисого міліція у супроводі посадила в автівку та вивезла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів