Тігіпко і Порошенко очолили КПСС з ЄС

13:42 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Голова Верховної Ради призначив співголовами комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна депутатів Сергія Тігіпка і Петра Порошенка.

Про це Володимир Рибак оголосив у парламенті, передає УНІАН. "Для забезпечення роботи КПС мною підписано розпорядження про призначення співголів української частини комітету - Сергія Тігіпка та Петра Порошенка", - повідомив спікер.

Керівник комітету Ради з питань євроінтеграції Григорій Немиря сьогодні заперечив інформацію про те, що українці зірвали засідання в комітеті парламентської співпраці ЄС-Україна у Страсбурзі. 

"Що відповідає дійсності - досі не завершене формування української делегації до Комітету парламентського співробітництва", - повідомив пан Немиря BBC Україна, після чого Володимир Рибак своїм рішенням вирішив цю проблему. До української частини КПС входять 16 депутатів.

Раніше українська сторінка Deutsche Welle повідомила, що члени комітету Європарламенту обурені відсутністю представників України на засіданні делегації, яке відбулося 9 жовтня. Цю інформацію подав також "Щоденний Львів" у матеріалі "Українські депутати не прибули у Європарламент 9 жовтня обговорити Вільнюський саміт".

Експерти вважають, що така швидка реакція Верховної Ради на інформацію Deutsche Welle є частковим підтвердженням учорашньої помилки українських парламентарів, за якою, ймовірно, може стояти вплив Росії. Адже Росія готова на будь-які публічні і непублічні кроки для того, щоб зупинити Україну на євроінтеграційному шляху.

А політологи з гумором зауважують, що парламентський комітет працюватиме ще ефективніше, якби його назвати КПСС - комітет парламентської серйозної співпраці. Бо саме жорстокої "радянської дисципліни" може забракнути народним депутатам з багатим партійно-комсомольським радянським минулим для чіткого проходження фінішної ділянки, за якою - Угода з ЄС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів