Терористична «Донецька народна республіка» – конгломерат з п’яти самостійних бандформувань, – ЗМІ

19:59 27 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.dn.ua

Ці злочинні угрупованння слабо координуються між собою, іноді навіть доходить до збройних зіткнень між ними.

Інтернет-газета «Преса України» розповідає сьогодні, 27 травня, в публікації «5 терористичних «Донецьких республік» воюють між собою (Інфографіка)»:

«У Донецькій області за вивіскою терористичної організації «Донецька народна республіка» діють, як мінімум, 5 груп терористів, які слабо координуються між собою.

Іноді навіть доходить до збройних зіткнень між цими групами. Розкол відбувається з-за різного політичного походження і цілей цих груп.

Умовно можна виділити три групи, які використовують назву «Донецька народна республіка». Російську групу «ДНР», яку представляють російський політтехнолог і «прем’єр» «ДНР» Олександр Бородай і голова верховної ради» Денис Пушилін. Група контролюються громадянами Росії.

Друга «ДНР» – слов’янська, в неї входять терористи, які орудують на півночі області під проводом російського диверсанта Ігоря Гіркіна, адміністративні функції при ньому виконує так званий «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов. Це група координується з Бородаєм, проте вважає себе «справжньою» «ДНР» – на відміну від «ДНР», яка розміщується в Донецьку. 

«Донецька народна республіка» (альтернативна) представлена раніше наближеними до «Партії регіонів» політичними кадрами – в першу чергу, це донецький політтехнолог Роман Лягін і Володимир Макович. Свій напрям має так званий «народний губернатор» Павло Губарєв, який вважає себе керівником певного державного утворення «Новоросія», тут він вступає в конфлікт з народним депутатом від Партії регіонів Олегом Царьовим, який теж вважає себе керівником цієї «Новоросії», але називає це «Південним Сходом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів