Терористи зізналися, що їх фінансує «регіонал» Єфремов, який велів провести псевдореферендум (відео)

17:58 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Тим часом Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти нього за фактом зловживання владою.


Відео: Олег Ляшко

«Телеканал новин «24» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «Мер Стаханова зізнався, що терористів фінансували Єфремов і Пристюк»:

«Затриманий мер Стаханова і один з лідерів сепаратистів Юрій Борисов під час допиту розповів, що так званий «референдум ЛНР» відбувся у місті за вказівкою голови фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова та тодішнього голови Луганської ОДА Володимира Пристюка.

Нардеп Олег Ляшко виклав відео, на якому заступник командира спецбатальйону «Азов», депутат Київради від Радикальної партії Ігор Мосійчук допитує мера Стаханова Юрія Борисова. Борисов розповів: «Перший раз оголосили про референдум 6 травня на нараді, де були присутні Царьов, Болотов. Отримавши вказівки від Єфремова і Пристюка, може ще когось, було призначено, що 11 число ми маємо провести «референдум». Нас поставили: готуйте референдум. Відповідно, фінансування відбувалося за їхній рахунок», фінансував їх».

На уточнююче запитання «Чи давали Єфремов і Пристюк гроші на так званий «референдум?» мер Стаханова відповів: «Так». Він також зазначив, що на цій нараді були присутні мери інших міст Донбасу – Первомайська, Кіровська, Алчевська, Краснодона, Красного Луча. Сам Борисов сказав, що виконував злочинні вказівки, бо боявся Царьова, Єфремова та Пристюка.

Нагадаємо, учора народний депутат Олег Ляшко повідомив про затримання мера міста Стаханова (Луганська область), регіонала Юрія Борисова. Як відомо, 1 травня близько 40 озброєних осіб у масках розмістилися в приміщенні виконкому Стаханова за згодою глави міста Юрія Борисова. Депутат Стахановської міськради, лідер громадської організації «Народна довіра» Сергій Шахов підтвердив присутність бойовиків і додав, що їх запросив для свого захисту міський голова Юрій Борисов, якого напередодні облили зеленкою.

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «Проти Єфремова порушено справу»:

«Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти регіонала Олександра Єфремова. Про це йдеться у листі-відповіді Слідчого в особливо важливих справах управління з рослідування особливо важливих справ ГПУ С. Рубчука на запит Центру протидії корупції.

Досудове розслідування розпочато за фактом зловживання владою Єфремовим. Як ідеться у відповіді, Єфремов чинив тиск на службових осіб Державного підприємства «Луганськвугілля» під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного устаткування та низьковольтної апаратури. Унаслідок цього зазначеним підприємством було укладено договори із підконтрольними Єфремову суб'єктами господарської діяльності за втричі завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави, сказано у відповіді ГПУ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів