Терористи викрали в Луганську з інтернату 60 сиріт віком до чотирьох років, щоб везезти їх до Росії

20:14 26 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Про це заявило у суботу міністерство закордонних справ України.

Міністерство закордонних справ України інформує сьогодні, 26 липня, в повідомленні «Коментар МЗС щодо чергової спроби терористів вивезти дітей-сиріт з м. Луганськ до РФ»:

«За щойно отриманою інформацією, група терористів з так званої «ЛНР» сьогодні близько 17:15 год. викрали з інтернату м. Луганськ 60 дітей-сиріт, які потребують постійного медичного нагляду, та без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагаються вивезти їх до Російської Федерації.  Головний лікар інтернату перебуває в заручниках у терористів.

МЗС України негайно звернулося з нотою до Російської Федерації з категоричною вимогою не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт в Росію.

Інформацію про цей кричущий злочин доведено до відома іноземних держав та міжнародних організацій. Закликаємо міжнародне співтовариство докласти усіх можливих зусиль, у тому числі вжити заходів із додаткового тиску на Російську Федерацію з тим, щоб змусити терористів негайно відпустити українських дітей-сиріт та не робити їх заручниками своєї антиукраїнської істерії та злочинної терористичної діяльності».

Натомість «Радіо Свобода» інформувало сьогодні, 26 липня, в повідомленні «90 сиріт із дитячих будинків Донецька і Макіївки залишаються в заручниках, − волонтери»:

«90 дітей-сиріт віком до 4 років, вихованців дитячих будинків Донецька і Макіївки, залишаються в заручниках у терористів. Про це повідомили донецькі активісти-волонтери, які вже займалися вивезенням дітей із зони проведення Антитерористичної операції (АТО), а також джерела, близькі до Донецької облдержадміністрації.

Так, у даний час 50 малолітніх дітей з обласного і міського будинків «Малятко», як і раніше, залишаються в небезпечному сьогодні Донецьку. Також у Макіївці 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, народжених від ВІЛ-позитивних матерів, з обласного спеціалізованого будинку дитини залишаються заручниками в зоні АТО. За словами активістів, діти вже були підготовлені до відправлення і автобуси стояли біля дитячих будинків, але озброєні представники батальйону «Схід» тоді заборонили вивозити дітей.

Зараз тривають переговори про можливе вивезення дітей, зокрема хворих дітей, із зони АТО. Співробітники дитячих будинків, медики, активісти, волонтери і прості жителі Макіївки і Донецька сподіваються, що ці вже й так обділені долею діти-сироти не стануть заручниками і живим щитом для бойовиків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів