Терористи викрали й вивезли до Ростовської області Росії 61 сироту й 19 співробітників будинку дитини

11:29 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radio24.ua

Про це повідомив у неділю колишній уповноважений президента з прав дітей Юрій Павленко.

Телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Дітей-сиріт з Луганська вивезли в Ростовську область, – Павленко»:

«У Ростовську область з Луганську бойовики вивезли 61 дитини. Про це повідомив колишній уповноважений президента з прав дітей Юрій Павленко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Скоєно черговий злочин росіянами. Відбулося викрадення дітей, що кваліфікується як міжнародний злочин. За моєю інформацією, діти перетнули кордон і знаходяться в Ростовській області», – зазначив він.

«Усі спроби змусити російську сторону, прикордонників, діяти згідно з законодавством – українського, російського, міжнародного, жодним чином на них не вплинули. Їх вивезли за Краснодоном, там, де кордон не контролюється силами АТО, де немає українських прикордонників. Таким чином, 61 дитина, з яких 16 дітей до року, і 19 співробітників будинку дитини перебувають у заручниках російської влади», – додав Павленко.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що напередодні представники «ЛНР» викрали з дитячого будинку дитини м. Луганська 61 дитину, з них 16 – до року, і без відповідних дозвільних документів на двох автобусах намагаються вивезти їх в РФ. Всі діти потребують постійного медичного нагляду. Серед заручників – 19 співробітників інтернату, в тому числі головний лікар. МЗС України звернулося з нотою до Російської Федерації з категоричною вимогою не допустити незаконного вивезення українських дітей-сиріт в Росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів