Терористи воюють на сході України зброєю російської армії, – Міноборони

19:12 29 червня 2014 р.

Напис «З Росії з любов'ю» на цьому ПЗРК не залишає сумнівів у походженні цієї зброї

Напис «З Росії з любов'ю» на цьому ПЗРК не залишає сумнівів у походженні цієї зброї
Фото: mil.gov.ua

Про це повідомив у неділю заступник начальник Головного командного центру Збройних Сил України полковника Юрій Миколенко.

Прес-служба Міністерства оборони інформує сьогодні, 29 червня, в повідомленні «Значна частина вилучених у терористів зразків озброєння та військової техніки потрапили на схід України з території Російської Федерації»:

«Сьогодні, 29 червня, у приміщенні Українського національного агентства «Укрінформ» відбувся брифінг за участю заступника начальника Головного командного центру Збройних Сил України полковника Юрія Миколенка, присвячений використанню зразків озброєння та військової техніки ймовірно російського походження у зоні антитерористичної операції. «На сході України фіксується дуже багато випадків вилучення у бойовиків зразків озброєння та військової техніки, які мають іноземне походження, тобто не були обліковані і не використовувалися до цього на території нашої держави. Спираючись на проведений попередній аналіз цих зразків ОВТ, найімовірніше можна говорити про Російську Федерацію як країну походження вилученої техніки та зброї», – зазначив полковник Юрій Миколенко.

За словами заступника начальника Головного командного центру Збройних Сил України, найбільш яскравим свідченням цього є останній випадок, коли 27 червня поточного року внаслідок вмілих дій особового складу підрозділу Збройних Сил України було заблоковано, а потім захоплено танк, який терористи використовували під час атаки на українську військову частину в Артемівську. На обліку у Збройних Силах України даний танк Т-64БВ не перебував і не перебуває.

«Тривають відповідні ретельні перевірки, але після попереднього аналізу з’ясовано, що танк Т-64БВ під цим заводським номером був випущений у жовтні 1987 року на Харківському танковому заводі і відправлений до військової частини, яка на той час дислокувалася на території Росії. На даний час є можливість стверджувати, що бойова одиниця до останнього часу перебувала у списках 205-ї мотострілецької бригади, яка дислокується у російському місті Будьоновську. Про це свідчать корпусний номер танку, номери його агрегатів, а також акумуляторні батареї, виготовлені на одному з підприємств у Санкт-Петербурзі», – зазначив офіцер.

Як підкреслив полковник Юрій Миколенко, подібні висновки зроблені і по решті захопленої у терористів зброї. Зокрема, вилученим у бойовиків БМ-21 «Град», РПО-А «Шмель», автоматам і снайперським гвинтівкам новітніх модифікацій, які використовуються в армії Російської Федерації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів