Терористи відступили з Ямполя й Сіверська, «міноборони ДНР» просить Росію втрутитися (відео)

16:46 19 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

«Міністр оборони» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» Гіркін-«Стрєлков» заявив у четвер: «Я все ще сподіваюсь, що совісті, якщо вона ще там в Москві водиться, вистачить, щоб вжити якихось заходів».


Відео: «Комсомольская Правда»

Російська агенція «Интерфакс» розповідає сьогодні, 19 червня, в повідомленні «Ополченці заявили про відступ з українського Ямполя»:

«Ополченці в селищі Ямпіль Донецької області не витримали натиску українських силовиків і залишають населений пункт. «Селище атаковане, ополчення здає позиції і відходить з Ямполя і Сіверська вбік Слов'янська», – повідомили «Інтерфаксу» в місцевому ополченні.

За словами співрозмовника агентства, на ополченців було кинуто більше 100 одиниць бронетехніки. «У нас великі втрати – і поранені, і вбиті, і техніка», – зазначив він.

Ямпіль – селище міського типу в Краснолиманському районі Донецької області України з чисельністю населення близько 2 тис. осіб. Раніше представники ДНР повідомили, що під Ямполя йде бій із застосуванням танків, штурмової авіації і великокаліберної артилерії».

Перед цим російська агенція «Интерфакс» розповіла в повідомленні «Українські танки почали штурм міста в Донецькій області»:

«Під містом (а насправді – селищем міського типу. – «ЩЛ») Ямпіль в Донецькій області йде бій зі застосуванням штурмової авіації і великокаліберної артилерії», – повідомили представники самопроголошеної «Донецької народної республіки». Повідомляється, що місто штурмують 20 танків і близько 50 одиниць іншої бронетехніки, а також не менше двох батальйонів піхоти.

У повідомленні також наголошується, що в бою використовується штурмова авіація Су-25 і великокаліберна артилерія – САУ «Гвоздика».

Ямпіль – селище міського типу в Краснолиманському районі Донецької області України з чисельністю населення близько 2 тис. чоловік. Раніше в штабі формувань ополченців заявляли, що в Артемівську Донецької області почалися інтенсивні бойові дії.

«Обстрілювали селище Закотне, місто Сіверськ, околиці Артемівська. Ополченці відповідають вогнем, йде жорстокий бій із застосуванням важкої техніки з боку українських силовиків», – заявили в штабі. За даними ополченців, штурмовик Су-25 вранці завдав авіаційний удар по місту Сіверського, але був підбитий ополченням, проте з ладу виведено не був. За їх словами, в місті почалася паніка».

Натомість інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 19 червня, в повідомленні «Гіркін розповідає про запеклі біля Сівервська: у нас великі втрати, – відео»:

«Один зі лідерів терористів у Слов’янську, який себе називає керівником Слов’янської самооборони, Ігор Гіркін розповів, що на сході Донецької області триває бій між його «ополченцями» та силами АТО.  Про це Ігор Стрєлков (Гіркін), який більше відомий за прізвиськом «Стрілок» розповів в коментарі «Комсомольській правді».

«Тільки що ви чули звуки вистрілів – це танки атакують Семенівку. Обстрілюють наші позиції. Атака відбувається з різних сторін. Семенівка це ще нічого, там наші солдати окопались достатньо непогано. Погано інше, противник атакує наші позиції під Ямполем, це Краснолиманський напрям із півночі атакував місто Сівеверськ, де у нас буд зовсім невеликий гарнізон  і битись там по суті було нікому», – стверджує лідер терористів.

За його словами, «30 «ополченців» карабінами - це не ті сили, які можуть зупинити танкову роту»

«Я щойно повернувся з поля бою під Ямполем. У нас великі втрати: в техніці, в озброєнні. З однієї простої причини – тому, що там противник кинув на нас більше ста одиниць бронетехніки за потужної підтримки артилерії, за підтримки Градів, мінометів», – сказав Ігор Гіркін.

Він повідомив, що першу атаку його «бійці» відбили і навіть зуміли підбити один танк.

«Але з 15-20 танками впоратись з безвідкатними гарматами було досить важко. Бій там ще продовжується, наші солдати тримаються, проте до вечора, не відкидаємо, що противник зуміє прорватись, – зазначив «Стрілок». – З іншого боку утримувати ямпільську позицію при здачі Сіверська вже немає сенсу, наш гарнізон потрапляє в повне оперативне оточення і буде вести бій».

Лідер терористів вкотре визнав, що має потужну підтримку в Росії. «Зі свого боку сильно дякую Російській Федерації, яка нас так потужно підтримує, російський народ Донбасу. Я все ще сподіваюсь, що совісті, якщо вона ще там в Москві водиться, вистачить, щоб вжити якихось заходів», – сказав Гіркін.

Як інформував «Щоденний Львів», українськи силовики звільнили від терористів Кіровськ і Ямпіль, бойовики відступили до Сіверська, прес-служба ВК «НАСТУП» повідомила в четвер, що очевидці нарахували у терористів у Краснолиманському районі Донеччини 15 танків, і що на підмогу українським військовим прибула авіація.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів