Терористи контратакують, але зафіксовано формування їх колони, яка готується виїхати до Росії

09:55 29 липня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомляють у вівторок прес-центр АТО й спільнота «Інформаційний Спротив».

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 29 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Українські десантники проводили рейдові дії в напрямку населених пунктів: Рідкодуб, Логвіно, Шахтарськ, Тернове, Саур-Могила.

Бойовиками продовжується обстріли аеропорту Луганськ з БМ-21 «Град» та мінометів. 

Не припиняється тактика захоплення адміністративних будівель.

Відчуваючи нестачу бойовиків, лідери ЛНР постійно звертаються за допомогою до козачих отаманів та керівників регіонів Російської Федерації, наприклад, зі Сибіру.

За даними розвідки, найближчим часом очікується прибуття до 40 бійців Всевеликого війська Донського. 

Спостерігається підготовка сепаратистів до залишення території України.

В населеному пункті Перевальськ (Луганська область) відмічено формування колон з місцевими сепаратистами та їх сім’ями.

Ймовірний маршрут слідування через населений пункт Красний Луч в напрямку Державного кордону України. 

00.35 – обстріл з БМ-21 «Град» блокпосту піхотинців. Атаку було продовжено мінометними обстрілами. Втрат немає.

В звільнених містах залишилася значна частина бойовиків з числа місцевого населення з чималими запасами стрілецької зброї та боєприпасів.

Більшість бойовиків, що залишилась вдома – мешканці міста Дзержинськ, які не встигли, або відмовилися відійти з загонами російських найманців. 

Відмічається активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп бойовиків.

На теперішній час їх головним завданням є збір розвідувальної інформації щодо дислокації частин та підрозділів АТО, створення агентурної мережі, а також підготовка до здійснення терористичних актів серед мирного населення на звільненій території.

Розвідувальними органами відмічається робота радіостанції невстановленого зразку в південно-східній частині населеного пункту Первомайськ.

Ймовірно, проводиться координація терористів щодо перегрупування та концентрації зусиль в напрямку мостів через ріку Луганка (південна частина).

За результатами радіопереговорів, можливо зробити висновок що найближчим завданням бойовиків буде утримання населених пунктів Первомайськ, Стаханів, Брянка, Алчевськ.

У зоні проведення активної фази АТО маргінали продовжують чинити опір та обстрілюють позиції наших підрозділів з мінометів, реактивних систем залпового вогню, та 155-мм гармат, вогневі позиції яких розміщенні в містах Сніжному, Шахтерську та Торезі.

Керівництвом окупантів у місті Свердловськ здійснюються заходи щодо підготовки колон військової техніки з метою підсилення бойовиків у напрямку населеного пункту Ровеньки Луганської області та населеного пункту Сніжне Донецької області.

20.50 – артилерійський обстріл блокпосту поблизу населеного пункту Дякове, з боку Російської Федерації. Втрат немає.

22.00 – 22.20 – мінометний обстріл позицій Збройних Сил України в районі населеного пункту Червонопартизанськ. Втрати уточнюються.

05.20 – обстріл з БМ-21 «Град» блокпосту, з боку населеного пункту Придорожне. Втрат немає.

Відмічається зниження активності незаконних збройних формувань.

Разом з тим продовжується постачання зброї та боєприпасів з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим на Азовське узбережжя Донецької області».

Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 29 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані:

«Ситуація в зоні АТО залишається складною. Після звільнення силами АТО ряду районів в зоні проведення операції, терористи провели кілька контратак з метою повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Саур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками. 

– Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п. Первомайськ, Алчевськ, Стаханов. Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка й озброєння, проводиться насильницька «мобілізація» серед місцевих жителів. 

– Відзначаються спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, а й від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації «ЛНР» очікує прибуття з РФ підсилення від т.зв. «Всевеликого війська Донського». 

– Значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. У районі н.п. Перевальск зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати до Росії. 

– У районі н.п. Свердловск відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків у напрямку н.п. Сніжне (Донецька обл.) і Ровеньки (Луганська обл.). 

–Терористи здійснюють постійні обстріли позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і 155-мм гармат. Вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах н.п. Сніже, Шахтарськ і Торез. 

– На звільнених територіях триває діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. У визволених населених пунктах залишається під виглядом мирних жителів значна кількість терористів (особливо складна ситуація – в н.п. Дзержинськ). Також тут залишаються значні запаси зброї та боєприпасів. Українські силовики вживають заходів з виявлення – затримання бойовиків. 

– Авіація сил АТО здійснила 10 вильотів (з них 4 – армійська авіація). Артилерія сил АТО здійснила 5 вогневих ударів по позиціях терористів поза населених пунктів. Знищено значну кількість живої сили і озброєння бойовиків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів