Терористи імітують чеченців, аби залякати й щоб зраділи російським «визволителям» від них, – ЗМІ

14:48 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 62.ua

Повідомляючи про це, журналіст Євген Якунов додає: «Можливо, якраз у ці хвилини Путін відправляє на утихомирення бунтівних чеченців свій «український батальйон». Збитий, дійсно, з колишніх громадян України – зрадників із кримського «Беркуту».

Журналіст Євген Якунов розповідає сьогодні, 1 червня, в публікації «Злий чечен» і «добрий» Абвер» на сайті агенції «Укрінформ»:

«Жах, що скув свідомість жителів південного сходу України, утілився у конкретний образ – злого, бородатого чеченця-ваххабіта, котрий холоднокровно вбиває українців. Про чеченців обов'язково згадають очевидці й учасники боїв, їх покажуть на знімках і відео.

Вони – останній, забійний аргумент у спорі про те, чи воює Росія на території Донбасу. Їх згадує держсекретар США Керрі, про них риторично запитує наш представник на Радбезі ООН: «Досі ми не отримали відповіді, що сотні чеченців роблять в Україні? Вони захищають слов'янське православ'я?».

Ну гаразд, клятви Кадирова нас не переконують. Але опальний прем'єр-міністр Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв теж заявив, що чеченці не воюють в Україні.

Чому ми так натискаємо на слово «чеченець», чому така важлива для нас національність терористів? Хіба «святорус» Бабай захищає на нашій території слов'янське православ'я? 

Хіба те, що роблять Гіркін і Пономарьов, не більш цинічне і нелюдяне за вчинки тих, кого ми називаємо чеченцями? І чи не здається вам, що лякаючи один одного чеченцями, ми якось менше стали говорити про професіоналів ФСБ і ГРУ, котрі катують у наших містах наших співвітчизників?

Ні, щось тут не так...

Професор університету Ілії (Грузія), відомий журналіст Олег Панфілов уважно вивчив відео і знімки чеченців із так званого батальйону «Восток» і виклав свої думки в ЖЖ.

«Здається мені, що хтось непогано підставляє чеченців. Уточню – справжніх чеченців. Не кадирівців», – пише він у своєму блозі.

І ділиться спостереженнями. Судячи з усього, вважає Панфілов, «деякі люди, дійсно схожі на чеченців, навмисно роблять усе, щоб їх називали «чеченцями» – вказівний палець вгору – знак Аллаха, літера «аліф», у одного навіть чеченська шапочка – п’яс, тобто, ці люди хочуть, щоб їх називали чеченцями».

Є й інші деталі. У жодному відеосюжеті, відзначає Панфілов, не чутно і натяку на чеченську мову або характерну чеченську вимову, фонетику. А ще викликають подив сигарети в зубах «чеченців» – у Рамзана Кадирова діє категорична заборона на паління, «вони б ураз вилетіли».

У сюжеті CNN ці «чеченці» поводяться так, як ніби вони ніколи не брали участі у бойових діях, «перекочувалися дупами через борт вантажівки». «Подивіться на фото – чоловік з нарукавною пов'язкою «Восток» (!!!!), він – не чеченець. Тим паче, зовсім абсурдно надівати пов'язку – неначе навмисно для фото- і телекамери».

«Поки не можу зрозуміти, навіщо ця фальшива солянка з «чеченців», але комусь же потрібна?», – ділиться сумнівами Панфілов.

Нам, хто живе в центральній і західній Україні, словосполучення «батальйон «Восток» нічого особливого не говорить – крім того, що так іменує себе зграя бандитів – вихідців із Росії. Але багатьох росіян від нього трусить.

Люди, які виходять у Москві на Болотяну, як пишуть ЗМІ, іноді із жахом чекають: чи кине уряд на розгін мітингу чеченців із батальйону «Восток», прихованого десь у Підмосков'ї? Така собі «дика дивізія» генерала Корнілова, що прийшла прямо з 1917 року.

Грузини з ними зіткнулися в серпні 2008 року. Тоді в авангарді російської армії, що окупувала Південну Осетію, йшли бронемашини, обліплені чорнобородими кавказцями моторошної зовнішності. Це і був батальйон «Восток», зібраний, як пишуть росіяни, з колишніх захисників чеченської незалежності.

ФСБ тоді провело єзуїтську операцію – фізично ліквідувавши популярних у народі Дудаєва і Масхадова, підставили чеченським опозиціонерам маргінального чужинця Хаттаба. Невдоволені ним – хто за гроші, а хто, щоб помститися за своє приниження – пішли на службу до федералів. Батальйон був у прямому підпорядкуванні ГРУ і використовувався як у Чечні, так і на інших територіях, де народ був невдоволений діями федеральної влади.

Чи воювали у ньому реальні чеченці? Чи це вже тоді був продукт пропаганди?

Складно сказати. У 2008 році батальйон начебто розформували, оскільки його очолив особистий ворог Кадирова. Але росіяни в його існування досі вірять...

Чому саме чеченці стали для росіян злими демонами? Чому не інгуші, не осетини, не кабардинці з балкарцями?

Це давня історія. Ті, хто вчився ще в радянські часи, пам'ятають, як читали у Лермонтова: «Злой чечен ползет на берег, точит свой кинжал...». У Пушкіна, до речі, є теж щось схоже.

Річ у тому, що чеченці, як і українці, не одну сотню років ведуть боротьбу за незалежність від Російської імперії. А відтак, не могли не бути ворогами трону. А раз так, то треба було представити їх і ворогами російського народу і християнства загалом.

Як і кримські татари, чеченський народ в 1944 році потрапив під депортацію. За два тижні під особистим керівництвом Берії до Середньої Азії насильно вивезли 500 тисяч чеченців.

Тих, хто не міг швидко пересуватися, – людей похилого віку, інвалідів, дітей – розстрілювали (про ці «перегини» докладали самі кедебісти). У 90-і роки з'явилася в пресі і знову була засекречена інформація про живцем спалені 700 жителів селища Хайбах...

Так вийшло, що за часів Єльцина Чечня могла услід за Україною отримати незалежність. Тоді, в 90-і, багато хто з нас переживав за чеченський народ і плакав, коли кілери ФСБ убили першого президента Чечні-Ічкерії, бойового генерала, героя Радянського Союзу Джохара Дудаєва.

«Чеченці пам'ятають, як наші біженці знайшли притулок в українських містах, і ми цього ніколи не забудемо», – пише у зверненні до українців Закаєв. І це дійсно так.

Біженців, зазвичай жінок із дітьми і людей похилого віку, переховували в українських сім'ях. Тому що в ті часи агентура ФСБ почувалася в Україні привільно, і були випадки викрадення федералами дружин польових командирів (вочевидь, для використання їх в якості заручників).

Чому ж пізніше в Україні заговорили про чеченців виключно як про «бандитів»? Так, рух за незалежність Чечні в якійсь мірі маргіналізувався. Але причина не лише у цьому – а в телебаченні, кіно і масовій літературі.

Навіть на нашому, українському, телеекрані ми бачимо російських бойовиків із чеченцями в ролі поганих хлопців. А що вже говорити про російський «зомбоящик»? 

Чеченська тема прокралася навіть у фантастику: в романах-«катастрофах» можна прочитати про Чечню мало не як про полюс світового зла. Такий собі російський Мордор.

І це, не забудьте, пишуть про суб'єкт Російської Федерації... Уся ця «духовна їжа» охоче поглинається російськомовним населенням України. Особливо на Півдні та Сході. Тому на питання-роздум Панфілова, чи не українську армію таким чином намагаються залякати чеченцями «пропагандисти зі всяких Донбураса і Луганди», заочно відповім – ні.

Солдати наші якраз чеченців не бояться. Ця страшилка розрахована на мирне населення. 

Першочергово – на тих, хто спочатку підтримав сепаратистів, а потім одумався. Мовляв, «чеченці зради не пробачать».

Ще одне завдання – придушити мирний опір: демонстрації, пікети, просто колективні протести проти терору (як було в Горловці та Слов'янську). І, нарешті, посіяти жах в тих селищах, які бандити збираються захопити...

Опитування, проведене однією донецькою газетою після «тріумфальної» появи на центральній площі міста «КамАЗів» із бородатими «чеченцями», показало: частка жителів, не впевнених у своїй безпеці, зросла до 60%, а 20% хотіли б залишити Донецьк назавжди.

Ви думаєте, Путіна масова втеча донеччан засмутить? Навпаки! Йому потрібна територія, а не люди. Людей привезуть своїх.

Але це лише частина гри! «Варвари-чеченці» потрібні ще і для того, щоб відтіняти «добрих» Абверів і Бабаїв. Щоб залякані городяни відчули радість і полегшення, коли на зміну «дикій дивізії» прийдуть добродушні рязанські хлопці з регулярної російської армії. І під оплески донеччан звільнять Донецьк... від чеченців.

Але і це, думаю, ще не все. «Чеченська» тема в Росії – питання не тактики, а частина стратегії.

І навіть більше – це одна з фундаментальних основ існування імперії: в ній яскраво проявилася політика підбурювання народів між собою. Цілком імовірно, що кремлівські стратеги розраховують, що дізнавшись про загибель земляків і єдиновірців від рук «диких бандерівців», чеченці (у чиїх традиціях не стерлося ще поняття кровної помсти), масово вирушать добровольцями на Донбас...

Давайте не танцюватимемо під дудку Путіна. Адже Закаєв сказав розумні слова, значення яких таке: ті, хто служить Кадирову і РФ, воювали проти власного народу, а відтак називати їх чеченцями неправильно.

Наймані вбивці не мають національності. Зарубаємо це собі на носі.

Адже хто знає, може бути якраз у ці хвилини Путін відправляє на утихомирення бунтівних чеченців свій «український батальйон». Збитий, дійсно, з колишніх громадян України – зрадників із кримського «Беркуту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів