Терористи готують «коридор» на державному кордоні – для відступу з Донбасу в Росію, – «ІС» (оновлено)

20:34 20 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомляє у вівторок її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 20 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», терористичні групи, які діють на Донбасі, готують «коридор» для виведення частини терористичних сил зі Слов'янська на територію Росії. Не виключена також спроба вивезення великої кількості трупів знищених терористів , які в даний час знаходяться в переповненому морзі Слов'янська.

Зокрема, «коридор» має бути забезпечений на ділянці держкордону з РФ в районі Дмитрівки Донецької області. В даний час бойовики в терміновому порядку обладнають тут блокпости.

Спроби українських прикордонників перешкодити не привели до успіху – зважаючи нерівне співвідношення сил – проти прикордонного наряду чисельністю 5 чол. виступає більше сотні терористів. Без екстреної допомоги з боку сил АТО плани бойовиків зірвати явно не вдасться».

Натомість інформагенція УНІАН розповідає сьогодні, 20 травня, в повідомленні «У Донецькій області поблизу кордону десятки бойовиків встановлюють бетонні блокпости»:

«У Донецькій області поблизу кордону десятки бойовиків встановлюють бетонні блокпости. Про це УНІАН повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби України.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, близько 14-ї години прикордонним нарядом від відділу прикордонної служби «Дмитрівка» Донецького загону (5 осіб), який здійснював патрулювання, поблизу населеного пункту Кожевня (8 км від лінії державного кордону) було виявлено 2 вантажні автомобілі, завантажені бетонними блоками та автокран, що встановлював дані блоки на дорозі. Поряд з автомобілями перебувало кілька десятків озброєних осіб, поінформували у відомстві. 

При спробі прикордонників наблизитися до місця зупинки транспорту, невідомі здійснили попереджувальні постріли вгору. Вимоги прикордонного наряду щодо припинення встановлення блоків озброєними особами були проігноровані, зазначається в повідомленні.

Про дану ситуацію проінформовано взаємодіючі підрозділи МВС та СБУ. Наразі відомо ще про кілька десятків озброєних невідомих осіб, які прибули, швидше за все, з Луганської області та облаштовують блокпости на під’їздах до населеного пункту «Дмитрівка», повідомили у Держприкордонслужбі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів