Терористів для Донбасу збирають російські військкомати, – «The Guardian»

21:28 31 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bigmir.net

Про це один із них розповів британській газеті.

Британська газета «The Guardian» розповідає в публікації «Зброя й бійці просочуються крізь пористий російський кордон в Україну»:

«Зі квітня через кордон з РФ на територію південно-східних областей України прибувають бойовики, які складають основу «батальйону «Схід» – збройного формування самопроголошеної ДНР для участі у військових діях проти української армії. Групами від 5 до 10 осіб вони перетинають кордон з Україною пішки, назвавши метою візиту відвідання родичів.

Це були проросійські бойовики самопроголошеної Донецької Народної Республіки, які взяли в руки зброю і минулого тижня взяли участь у боях проти сил АТО. Бойовики, що перетинають український кордон – російські ветерани бойових дій, розвідслужб і ОМОНу, утворили ядро «батальйону «Схід».

Один з них, на прізвисько «Варан», розповів, що спостерігав за подіями в Одесі «й був дуже засмучений тим, що відбувається». За його словами, він «зателефонував до військкомату і запитав, що я можу зробити».

«Мені сказали, що люди збираються в Ростові для подальшої відправки в Україну», – заявив бойовик. При цьому він уточнив, що інформація про це була не офіційною, а «по-секрету».

За словами бойовика, багато його колег по зброї, що залишилися в РФ, відчувають «вибух патріотизму», у зв'язку з чим потік російських бійців навряд чи зменшиться: «Друзі запитують мене про те, як воно тут і теж хочуть приїхати».

Журналісти «Observer», які побували на прикордонних переходах в Донецькій області зазначають, що прикордонники перевіряють транспортні засоби, які слідують з РФ. Як заявив командир в одному з контрольно-пропускних пунктів, військові моніторять всі пересування протягом останніх 3 тижнів, однак МВС «самоусунулася» від дій у прикордонному районі. Однак, незважаючи на те, що влада ввела заборону на перетин кордону чоловіками з РФ у віці від 16 до 60, кордон функціонував у старому режимі, ігноруючи цю заборону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів