Терористів будуть виловлювати на сході України спеціальним обладнанням

14:08 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Inforesist.org

Про це повідомив у неділю керівник прес-центру Штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов.

Сайт «Inforesist.org» розповідає сьогодні, 1 червня, в повідомленні «АТО приготувала «подарунок» для терористів»:

«Терористів будуть «виловлювати» за допомогою спеціального обладнання,- повідомив представник АТО Владислав Селезньов.

– Це дорогі мобільні криміналістичні комплекси останніх поколінь, – пояснює він. – Кожен з таких комплексів може дуже швидко сканувати частини тіла людини, виявляти мікрозалишки пороху, вибухівки та часток металу, що залишаються від зроблених пострілів. Відмінною особливістю цих комплексів є можливість виявлення таких мікроелементів речовин протягом декількох тижнів після використання засобів ураження. Інформація, отримана криміналістами, на місці отцифрується і заноситься в об’єднану базу даних.

Із цим обладнанням працюватимуть 15 криміналістичних груп в районі ведення бойових дій з терористичними бандформуваннями. Вони будуть здійснювати перевірку всього дорослого населення на блокпостах, а також у населених пунктах після відтискування та ліквідації терористів.

Обличчя, на частинах тіла і одязі яких експрес-тести виявлять наявність слідів використання зброї та вибухівки, будуть затримуватися в рамках проведення досудового слідства. Такому скануванню також будуть піддані транспортні засоби на предмет виявлення слідів перевезення зброї, вибухівки та наркотичних засобів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів