Виконувач обов’язків Президента оголосив терористам ультиматум і залучив проти них Збройні Сили (відео)

19:55 13 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Про це заявив у неділю у своєму зверненні заявив виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов.

Як повідомляє сьогодні, 13 квітня, «Українська правда», виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов заявив у неділю у своєму зверненні, що Рада національної безпеки та оборони розпочинає проти терористів, які захопили адмібудівлі на південному сході країни, широкомасштабну антитерористичну операцію зі залученням Збройних Сил України. Дослівно ж він сказав:

«Ми робили все, аби уникнути людських жертв. Але ми готові дати відсіч всім спробам вторгнення, дестабілізації та терористичним діям зі зброєю в руках.

РНБО прийняла рішення розпочати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України.

Кров, яка пролилась у містах Східної України, зокрема у Слов’янську під час антитерористичної операції, пролилася на війні, яку проти України веде Російська Федерація. Агресор не зупинився і продовжує організовувати заворушення на сході країни.

Це не війна між українцями. Це штучно створена ситуація протистояння, яка має на меті послаблення та знищення самої України.

Але, врешті, це послаблює наших ворогів. Росію сьогодні засуджує весь цивілізований світ».

Як повідомляє сьогодні, 13 квітня, «Українська правда», виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов заявив також у неділю у своєму зверненні:

«Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я, в підписаному Указі, дав гарантії незастосування  проти них відповідного покарання за вчинені дії. Ми готові розглядати питання суттєвого розширення повноважень регіонів та широкої реформи місцевого самоврядування, а також оновлення влади на місцях».

Виконувач обов’язків Президента також закликає співвітчизників на сході України: «Не будьте інструментами в цинічній та чужій війні проти власної країни. Не підтримуйте тих, хто хоче зруйнувати мир та спокій і штовхає ваш регіон у безодню економічної катастрофи, у безодню громадянського протистояння».

Тим часом на сайті Олександр Турчинов опубліковано в неділю президентський указ № 399/2014 «Про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій та Луганській областях», у якому мовиться:

«З метою досягнення громадянської злагоди у суспільстві, недопущення кровопролиття, для забезпечення консолідації громадян України всіх національностей задля єдності, цілісності території України, припинення посягань на суверенітет держави та відповідно до пунктів 1, 17 частини першої статті 106 і статті 112 Конституції України постановляю:

1. Кабінету Міністрів України підготувати, внести та організувати супроводження у Верховній Раді України законопроектів щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах, передбачивши децентралізацію влади і суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, дієві механізми участі громадськості у прийнятті органами місцевого самоврядування рішень, та забезпечити прийняття відповідних законів у тримісячний строк.

2. Створити з метою узгодження позицій стосовно законодавчих змін щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах робочу групу з представників Кабінету Міністрів України, народних депутатів України (за згодою), представників Асоціації міст України (за згодою) та делегованих представників місцевого самоврядування і громадськості.

3. Здійснити в установленому порядку заходи до недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали та мають місце під час масових акцій у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області, - за умов добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення всіх зайнятих у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області під час масових акцій будівель, приміщень державних органів і органів місцевого самоврядування в термін до 9.00 14 квітня 2014 року.

Дія частини першої цієї статті не поширюється на осіб, які вчинили поранення або вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців, працівників правоохоронних органів.

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Виконуючий обов'язки Президента України,

Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

13 квітня 2014 року».

Як інформував «Щоденний Львів», за повідомленнями ЗМІ, адмінбудівлі на Донеччині захоплюють російські диверсанти, як, приміром, в Краматорськ прибули на автобусах, вони обстрілюють українців із російських автоматів, а тим часом війська Росії зайняли бойові позиції на кордонах України; під час антитерористичної операції в Слов’янську – загиблі з обох сторін

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів